Doi nemţi pasionaţi de filme de groază s-au căsătorit la Castelul Bran. Nunta i-a costat 17.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi tineri au ales Castelul Bran pentru cea mai importantă zi din viaţa lor. FOTObrasovultau.ro
Cei doi tineri au ales Castelul Bran pentru cea mai importantă zi din viaţa lor. FOTObrasovultau.ro

Mirele a sosit cu taxiul, iar mireasa cu o caleaşcă trasă de cai. Căsătoria dintre cei doi este prima ceremonie oficiată între doi cetăţeni străini. Mirii au avut 16 invitaţi, toţi din Germania.

Doi tineri îndrăgostiţi au decis să-şi unească destinele chiar în castelul  lui Dracula, într-un loc plin de mister şi istorie. A fost prima nuntă între doi cetăţeni străini la castelul Bran, iar invitaţii au venit tocmai din Germania.  Nunta a costat 17.000 de euro cu tot cu bilete de avion.

Collin şi Barbara Raddatz s-au cunoscut cu ajutorul unor prieteni. Cei doi au 30 de ani şi se laudă cu dragoste la prima vedere. După doar un an de relaţie Barbara a fost cerută în căsătorie şi nu a stat deloc pe gânduri. Şi-a căutat imediat rochie de mireasă şi amândoi au decis să se căsătorească la castelul Bran. Asta pentru că amândoi sunt pasionaţi de filme de groază, scrie brasovultau.ro.

„Este un moment foarte important pentru mine şi sunt foarte emoţionată. Nouă ne-au făcut cunoştinţă prietenii şi ne-am plăcut din prima clipă. Am căutat pe net locuri mai sinistre şi ne-am uitat la câteva castele, dar castelul Bran ne-a plăcut foarte mult. Şi când am ajuns aici s-a confirmat faptul că e minunat. Mie nu mi-e frică de Dracula”, ne-a spus Barbara Raddatz, citată de brasovultau.ro.

„Sunt foarte fericit acum. Castelul Bran a fost cea mai bună alegere. Simţi aşa nişte fiori când intri aici. Nouă ne plac filmele de groază şi de aceea am ales acest loc, unde am avut o primire extraordinară”, ne-a spus Collin Raddatz, citat de brasovultau.ro.

Bazele castelului au fost puse de cavalerii teutoni în 1225, când a fost construită o fortificaţie din lemn. În 1377 şasii au contruit o nouă cetate de apărare. Aşa a luat naştere Castelul Bran. În 1920, Consiliul Orăşenesc Braşov a donat Castelul reginei Maria ca recunoştinţă pentru infăptuirea Marii Uniri de la 1918. Branul a ajuns în proprietatea statului în 1948 şi a fost restaurant în anii 90. În anul 2000 Branul a fost revendicat de Dominic de Habsburg. Arhiducele a intrat în proprietatea castelul în 2009 şi a fost nevoit să îl remobilize, deoarece statul român a mutat de acolo colecţiile pe care le avea în proprietate.

Turiştii pot vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional. Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite