De ce Branul este departe de statutul de staţiune turistică?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Branul este un punct de referinţă pentru agroturismul naţional şi internaţional. Însă, în pofida mitului lui Dracula, este „meritul” tuturor celor care s-au perindat la Primărie şi care au permis construirea haotică în această zonă, fără nicio minimă regulă arhitecturală.

Din punct de vedere administrativ, ca să devină staşiune, Branul are nevoie de o staţie de ambulanţă şi de punerea în funcţiune a reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare e apelor reziduale.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consilului Local Bran din 23 martie figurează un proiect de hotărâre prin care se pune la dispoziţie un spaţiu şi utilităţile de care trebuie să beneficieze o substaţie de Ambulanţă. Aceasta va fi coordonată de la Brasov si va avea un echipaj care va asigura permanenta, compus din medic, sofer si asistent. Teoretic, la începutul lunii aprilie se va inaugura aceasta substatie. Spaţiul este în patrimoniul comunei Bran şi este în Centrul de sănătate unde fncţioneaă la această oră dispensarul, serviciul voluntar pentru situatii de urgenţă, politia locala şi farmacia.

O altă conditie pentru ca Branul să devină staţiune de interes e canalizarea, care în 2018  ar trebui sa fie finalizată. S-a încercat realizarea acesteia în 2007, printr-un proiect de finantare europeană, dar nu s-a respectat proiectul şi s-a pierdut  finantarea, iar acum se încearcă excutarea acesteia din fonduri proprii. În prezent, este funcţională staţia de epurare cu doua tronsoane de canalizare, pe patru strazi, zona Sohodol cu strazile  Alunis si Reiteşti, respectiv în satul Predeluţ, pe străzile Nicolae Boş şi Bisericii. De asemenea, este nevoie şi de realizarea unui canal colector care sa facă legătura cu staţia de epurare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite