Biserica Neagră este în topul celor mai fotografiate locuri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica Neagră este al doilea cel mai fotografiat obiectiv turistic din România potrivit unui celebru site de călătorii. Este şi unul dintre cele mai vizitate din Braşov. Biserica Neagră a avut în 2016 aproape 300.000 de vizitatori.

Potrivit blogului site-ului de călătorii hotelguru.ro, cele mai multe fotografii se fac în Capitală la Casa Poporului. Pe locul doi în top se află Biserica Neagră, iar pe locul al treilea Transfăgărăşanul. Topul a fost întocmit ţinând cont de postările românilor, dar şi străinilor pe reţelele de socializare.

Biserica Neagră din Braşov este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din România. Însă numai persoanele avizate sau pasionate de istorie şi arhitectură ştiu că celebrul edificiu are câteva recorduri greu de egalat: este cel mai vizitat obiectiv turistic religios din România, are o orgă unică în Europa de sud-est, un clopot de peste şase tone şi este cel mai înalt edificiu construit în stil gotic din sud-estul Europei.

Distrusă de un incendiu devastator

Biserica Neagră de astăzi se înalţă pe locul unei biserici romanice mai vechi din secolul al XIII-lea. Construcţia ei a început în anul 1383, când Braşovul se afla într-o perioadă de puternică dezvoltare culturală şi economică. În momentul finalizării ei, în anul 1477, parohia braşoveană, la acea dată de rit catolic, a primit hramul Sfintei Maria. În prezent, Biserica Neagră aparţine cultului Evanghelic.

De-a lungul timpului biserica a fost afectată de mai multe cutremure, iar devastatorul incendiu din 21 aprilie 1689 a distrus-o aproape în totalitate. Focul a cuprins biserica parohială, distrugând acoperişul şi mobilierul din interior. Credincioşii au reuşit să strângă fondurile necesare şi să înceapă reconstrucţia edificiului. Lucrările de renovare extinse care au conferit interiorului un aspect baroc, au durat mai bine de 30 de ani, fiind încheiate în 1722, când a avut loc o nouă inaugurare. Biserica Neagră a fost refăcută cu ajutorul unor meşteri veniţi din oraşul Danzig (actualul Gdansk, Polonia), pentru că meşterii locali nu ştiau cum să închidă bolţi de dimensiuni atât de mari. De atunci, ruina înnegrită de fum s-a numit Biserica Neagră, iar culoarea exterioară cenuşie a fost păstrată.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite