Agresorii sexuali profită de naivitatea victimelor. La Braşov, un tânăr de 31 de ani pândea copiii la poarta şcolii
0Dacă în urmă cu câţiva ani, locurile cu cele mai multe agresiuni sexuale erau în zonele Gării, Parcului Tractorul, Noua şi Triaj, acum situţia s-a schimbat. Agresorii s-au mutat pe internet şi încearcă să profite de victimele naive, mai ales adolescente.
Şi acum la Braşov mai circulă legenda temutului parc Tractorul. Femeile evitau noaptea să meargă prin parc după ce mai multe braşovence au fost violate. Agresorii profitau de faptul că multe femei scurtau drumul spre casă prin tunelul de gară. Acum zona a fost refăcută, parcul modernizat, iar numărul infracţiunilor a scăzut simţitor. Şi cartierele Noua şi Triaj au fost considerate în trecut a fi zone periculoase. Poliţiştii spun că acum nu se poate vorbi la Braşov de o zonă preferată de obsedaţii sexual. În medie, anual, la Braşov, au loc 18-19 cazuri de agresiune sexuală. Din păcate în multe dintre ele agresorii sunt cunoscuţi ai victimelor, iar în familiile dezoganizate chiar rude.
Pândea copiii la şcoală
Există şi cazuri de prădători sexuali care profită de copii şi îşi aleg victimele cu totul întâmplător. Ultimul caz care a şocat Braşovul a fost al unui tânăr de 31 de ani din Sibiu care s-a mutat în oraş pentru că în localitatea natală era deja urmărit. Bărbatul este un om şcolit, un specialişt în IT, un om pe care nu l-ai fi bănuit niciodată că ar fi în stare să profite de copii. Tânărul pândea băieţi în zona Şcolii Generale nr 14. Pretindea că este medic şi le cerea copiilor să se dezbrace pentru control. A molestat un băiat de zece ani. După ce cazul a devenit public, alţi şase părinţi au depus plângere. Agresorul a fost arestat, iar poliţiştii au descoperit că în 2006, fusese certat la Sibiu pentru aceeaşi infracţiune.
Agresorii s-au mutat pe internet
Mai nou, agresorii sexuali s-au mutat pe internet de unde îşi racolează victimele. Poliţiştii le sfătuiesc pe femei, mai ales pe adolescente care sunt naive, să nu posteze poze provocatoare pe internet, să nu ofere informaţii despre identitatea lor necunoscuţilor cu care vorbesc pe internet şi mai ales să nu accepte întâlniri cu necunoscuţi. Părinţii trebuie şi ei să îşi supravegheze copiii şi să verifice cu cine stau de vorbă în mediul online. Poliţiştii le îndeamnă pe femeile care au căzut victime ale obserdaţilor sexuali să lase ruşinea la o parte şi să depună plângere.
Pe aceeaşi temă:
Ani grei de închisoare pentru şase tineri care au siluit o copilă de 15 ani