Recomandări de weekend pentru brăileni: „Cum am învăţat să conduc” se joacă la teatrul „Maria Filotti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum ne-au obişnuit, actorii oferă brăilenilor o serie de spectacole dintre cele mai bune şi premiate. Piesele care vor fi puse în scenă în acest sfârşit de săptămână sunt: „Peatra din casă", „Visul unei nopţi de gală"şi „Cum am învăţat să conduc".

Spectacolul „Peatra din casă" de Vasile Alecsandri, în regia lui Mircea Valentin se joacă în această seară de la 18.00 la Sala Studio a teatrului. Sâmbătă de la ora 17.00, tot la Sala Studio se joacă „Visul unei nopţi de gală", un one-man show de excepţie cu Alin Florea, în regia lui Radu Nichifor, pe muzica şi textul lui Cornel Cristei.


Duminică de la ora 17.00 la Sala Studio se joacă „Cum am învăţat să conduc" de Paula Vogel, în regia lui M. Chris Nedeea. Piesa surprinde într-o manieră delicată, dar concisă cum se poate trăi într-un oraş provincial precum Maryland. Într-o lume în care jucătorii îşi îndeplinesc cu pioşenie menirea, iată că o familie nonconformistă şi oarecum stranie îndrăzneşte să încalce regulile.


"O poveste zguduitoare"


Protagonista piesei, Mititica pune în lumina adevărului povestea vieţii sale fără pic de reţinere sau ipocrizie. Poate fi cumva şocant să auzi atâta nefericire în glasul unei copile de doar treisprezece ani!
Curiozitatea, interesul şi dorinţa îi sunt stârnite de către unchiul său, Peck - Valentin Terente. Ispita lui se întrupează în nepoata sa care devine o obsesie letală.


Pentru a se refugia din închisoarea în care i se pare că a fost închistat, unchiul Peck încredinţează o altă pasiune incurabilă şofatului. Astfel, devenind dependent de acestea două, va încerca pe cât posibil să le suprapună.
La început, lecţiile de condus şi micile fapte îndrăzneţe ale lui par o salvare şi pentru Mititica, dar eşuează în încercarea ei de a părea cu un cap mai sus decât este de fapt.


„Cum am învăţat să conduc este povestea unei femei care învaţă regulile vieţii din spatele volanului. O poveste zguduitoare scrisă şi jucată în cheie comică despre supravieţuire văzută prin prisma relaţiei zbuciumate dintre o tânără şi un bărbat în vârstă. Textul a primit Premiul Pulitzer pentru Dramă în 1998, iar în 2004 Premiul pentru Literatură decernat de prestigioasa Academie Americană de Arte şi Litere", ne-a declarat Ciprian Buzoianu, secretar literar al teatrului „Maria Filotti".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite