Video „Golden Gate de România”, podul peste Dunăre, asfaltat pentru a patra oară. Se folosește o rețetă nouă, găsită într-un laborator din Italia

0
Publicat:

Sunt din nou probleme la podul peste Dunăre de la Brăila, supranumit Golden Gate de România. Pentru a patra oară, obiectul a intrat în proces de asfaltare. De această dată constructorul spune că va folosi o nouă reţetă asfaltică, care a fost testată într-un laborator din Italia.

Asfaltul s-a umflat FOTO: P. Tudorache
Asfaltul s-a umflat FOTO: P. Tudorache

Circulaţia a fost deviată, începând de miercuri, 9 octombrie, pe banda 1 de rulare pentru ambele sensuri, în vederea efectuării lucrărilor de reasfaltare, a transmis Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Buzău.

„Au început lucrările de asfaltare pe Podul de la Brăila, DN2S, km 4+500 - km 6+600, - sensul Tulcea către Brăila. Devierea traficului rutier de pe Calea 2 pe Calea 1 la km 7+000, cu revenire în Calea 2 la km 3+000. Circulaţia rutieră se desfăşoară în ambele sensuri cu restricţie de viteză de 30 km/h. Lucrările de asfaltare vor dura 6 zile iar semnalizarea se realizează cu balize direcţionale şi lămpi de culoare galbenă intermitentă pe timpul nopţii”, a transmis Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Buzău.

Potrivit reprezentanților CNAIR, de data aceasta se va folosi o reţetă asfaltică nouă, „care a fost testată într-un laborator din Italia, un laborator european mare”.

„Este o reţetă adaptată Podului de la Brăila, pentru că, într-adevăr, Podul de la Brăila este singurul pod de genul acesta din România, este unicat, are nişte specificităţi ale lui. Dacă faci tot podul specific, trebuie să îi faci şi asfaltul specific, pentru că se vede că asfaltul standard pus până acum nu a rezistat”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu.

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat anul trecut. De atunci, a fost în centrul atenției din cauza problemelor apărute. Un trecător a observat că numeroase șuruburi nu sunt strânse ceea ce a stârnit un val de comentarii și ironii. Apoi, porțiunea de acces de pe malul brăilean s-a tasat, obligând constructorul să ia măsuri.

De mai multe ori, asfaltul de pe pod s-a stricat și a fost reparat. De altfel, podul nu a fost recepționat de autoritățile române din cauza problemelor enumerate și pentru că nu a fost finalizat/dat în circulație un drum de legătură de pe malul tulcean.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu a declarat că proiectul Podului de la Brăila a avut o soluţie tehnică proastă cu privire la covorul de asfalt.

„Mi-e clar mie, ca nespecialist în drumuri, că soluția tehnică din proiect, implementată de cei de la acea companie, nu e una bună, pentru că de vreo trei ori s-a dat jos asfaltul, s-a aplicat aceeași soluție și există în continuare aceleași probleme. Deci e clar că e o soluție tehnică proastă”, a declarat recent Sorin Grindeanu.

Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare pod suspendat construit în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră, a fost inaugurat în urmă cu un an, pe 6 iulie 2023, însă a fost afectat de mai multe probleme apărute la suprafaţa asfaltică.

Podul are o lungime de aproximativ 2 kilometri şi le oferă şoferilor o alternativă, în afara traversării Dunării cu bacul, pentru a ajunge spre litoral.  

Brăila

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite