Doi tineri s-au prăbușit pe stradă după ce au consumat droguri. Poliția a demarat o anchetă
0Poliţiştii brăileni au început o anchetă, în contextul în care unor tineri li s-a făcut rău în zona Bac-ului de la Brăila, cel mai probabil din cauza consumului de droguri.
Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Brăila au fost sesizaţi, duminică, 18 septembrie, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că doi tineri care se aflau în zona BAC Brăila-Smârdan au nevoie de îngrijiri medicale, ca urmare a unui posibil consum de substanţe interzise. Imagini cu cei doi tineri au apărut pe o rețea de socializare.
„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat persoanele prezentate în imagini, fiind vorba de doi tineri în vârstă de 23 şi 24 de ani, din oraşul Măcin, judeţul Tulcea. Aceştia au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.
Verificările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila.
În imaginile postate pe o reţea socială se observă cum un tânăr este căzut pe dig, iar altul se mişcă haotic. La un moment dat, acesta se prăbuşeşte şi el şi este ţinut de martorii la eveniment să nu se lovească la cap. Cei doi tineri nu au mai reușit să se ridice până la sosirea echipajelor medicale.
Peste 15% dintre tineri consumă droguri de-a lungul vieții
Potrivit unui studiu realizat în România în 2019, consumul de droguri este în creştere, cel mai popular drog în ţara noastră fiind canabisul.
Aproape opt români din 100 (7,6%) încearcă, de-a lungul vieţii, drogurile, conform ultimului studiu realizat şi ale cărui date au fost prezentate cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Consumului de Droguri. 4,1% dintre români au consumat droguri ilegale în ultimul an, în timp ce pentru consumul din ultima lună se observă o prevalenţă de 1,8%.
15,3% dintre tineri consumă de-a lungul vieţii un drog ilegal, în timp ce prevalenţa în ultimul an, la aceeaşi categorie de vârstă, respectiv tinerii, este de 9,4%.
Numărul bărbaţilor care consumă canabis este dublu faţă de cel al femeilor. Astfel, 7,9% dintre bărbaţi şi 3,8% dintre femei au consumat cel puţin o dată în viaţă canabis, 4,3% dintre bărbaţi şi 2% dintre femei au consumat în ultimul an, iar 2,1% dintre bărbaţi şi 0,7% dintre femei au declarat un consum actual de canabis.