Debarcaderul turistic din Brăila a fost luat cu asalt. Vedetele fluviale au intrat la "SPA"! (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de ambarcaţiuni de agrement abia au aşteptat primele semne ale primăverii pentru a se îngriji de navele lor. Imediat ce soarele şi-a arătat primele raze, posesorii de mici ambarcaţiuni dau din nou frâu liber pasiunilor care îi costă chiar şi mii de euro.

Brăila: Reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor a început în forţă! Muncitorii au îndepărtat piatra cubică şi liniile de tramvai

Locomotivă cu aburi în Gara Brăila

Debarcaderul Turistic a fost golit pe perioada iernii , aşa cum prevede regulamentul. Micile ambarcaţiuni au fost trase pe uscat, unde au fost mult mai bine protejate de vreme rea. Se ştie că aceste ambarcaţiuni nu au dublu fund şi pot fi uşor avariate la contactul cu gheaţa care în iernile geroase cuprinde malurile.

Acum, odată cu încălzirea vremii proprietarii de ambarcaţiuni au ieşi să facă micile reparaţii necesare relansării la apă.

image

„Am curaţat chila de vechea vopsea. Era plină de alge microscopice. Am ajuns la tabla goală, i-am dat un grund, şi acum mă pregătesc să o vopsesc. În cursul săptămânii o să o dau la apă. Dacă va fi vreme frumoasă, dau o fugă în susul apei să fac inaugurarea pe anul acesta", ne-a declarat col. (r) Marin Turcu.

Pasiune costisitoare şi nu prea

Şi cei care vor să vândă ambarcaţiunile le pregătesc, ca să atragă clienţi.

„Am o barcă de patru persoane cu motor Honda de 30 Cai Putere. Numai barca face 1.500 de euro, motorul alte 2.000. Le vând nu pentru că ar fi costisitoare, ci pentru că vreau să cumpăr o şalupă, mai mare. Motorul este în patru timpi, consumă foarte puţin, dar vreau acum ceva pe Diesel, cu cabină", ne-a declarat Octavian Marcu, posesor de ambarcaţiune.

image

Practic, de la 1 Martie, oamenii pot să lase bărcile la apă dar până acum nimeni nu s-a grăbit să o facă. Motivul a fost, desigur, vremea potrivnică.

„Zilele trecute erau vânt pternic pe Dunărea care bătea dinspre Galaţi, iar valurile ajungeau până la jumătate de metru. Copastia la o astfel de barcă cu motor (n.r. bordul liber) este de multe ori mai mică de 50 de centimetri, aşa că nu putea face faţă valurilor. Abia de acum încolo vine însă vremea numai bună de mers în baltă la un pescuit în linişte", ne-a declarat şi Vasile Popa, pensionar.

Brăila, port turistic în toată regula

Debarcaderul turistic amenajat de Primăria Brăila va fi completat anul acesta de un alt debarcader realizat de data aceasta de un investitor privat. Se speră ca odată cu darea în folosinţă a celui de-al doilea debarcader zona să devine efectiv un adevărat port turistic care să atragă deopotrivă amatorii de plimbări cu barca, dar şi de pescuit.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite