Brăila:Casa Armatei a ajuns în proprietatea a doi interlopi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Casa Armatei a încăput pe mâna interlopilor
Brăila:Casa Armatei a încăput pe mâna interlopilor

Retrocedată, clădirea a fost cumpărată de Tică Valutistu şi Titi Frecuş, doi cunoscuţi interlopi brăileni

Clanul Răcean luat pe sus de DIICOT pentru înşelăciuni de 1.000.000 de euro după reţeta Băhăian

Imobilul, emblematic pentru militarii garnizoanei, a fost retrocedat în urma unei hotărâri judecătoreşti. Cei care au cumpărat drepturile litigioase sunt doi interlopi din gruparea din Centrul Vechi.

Construcţia, care s-a numit, începând din anul 1959, Casa Armatei, iar după anul 1989, Cercul Militar, a fost părăsită de militari, zilele trecute, asta după ce, timp de doi ani, ei au plătit chirie interlopilor Tică Valutistu şi Titi Frecuş, cei care au cumpărat drepturile litigioase de la un moştenitor aflat în Capitală.

Angajaţii Garnizoanei s-au mutat într-un spaţiu aflat pe domeniul Batalionului 72 Geniu.

Colonelul (r)Petrea Gurău, fost administrator al clădirii, spune că „între anii 1946 şi 1959, clădirea a fost părăsită. În anul 1959 a fost preluată de Ministerul Forţelor Armate şi transformată în club al militarilor din Garnizoana Brăila. Până atunci, singurul club militar a funcţionat într-o clădire din Piaţa Poligon şi era exclusiv al militarilor din trupele de ocupaţie sovietică".

Amintiri istorice

„Aveam 16 ani când fratele meu, sublocotenet de artilerie, m-a invitat să-l însoţesc la un bal. Balul s-a ţinut acolo unde este acum Casa Armatei, dar pentru că era vară nu s-a stat în interior ci în grădina care deservea locaţia, aflată acolo unde s-a ridicat blocul turn. A fost ultimul bal care s-a ţinut acolo şi a fost pentru ultima dată când am dansat cu fratele meu. Era în luna iunie1941", ne-a declarat Veronica Albulescu, de 85 de ani. Fratele ei, sublocotenetul Jorj Mohonea, a căzut în luna decembrie 1941 în timpul asediului Sevastopolului.

Cine sunt proprietarii

Noii proprietari sunt Vasile Petcu, zis Tică Valutistu, şi Dumitru Frecuş, zis Titi Frecuş. Cei doi sunt cunoscuţi în oraş drept interlopi din Centrul Vechi.

Aceştia au cumpărat drepturile litigioase ale celei care s-a recomandat ca fiind moştenitoarea de drept. Cei doi au intrat în posesia clădirii din anul 2008.

Armata a plătit chirie pe clădire, încă nu se ştie suma, asigurându-le celor doi un venit destul de bun. Numai încălzirea clădirii costă 4.000 de lei pe lună.

Din păcate Ministerul Apărării Naţionale nu a făcut demersurile necesare pentru a câştiga în instanţă clădirea şi de a plăti adevăraţilor moştenitori.

Nici nu a întreprins demersurile de clarificare a situaţiei de facto, pentru a se stabili dacă respectiva clădire poate fi revendicată în instanţă de urmaşii fostilor proprietari.

Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite