Bomba cu ceas de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Brăila. Fără autorizaţie de la pompieri din 2013
0ISU Brăila a emis un aviz de securitate la incendiu în 2011, lucrările de reabilitare s-au finalizat în 2013, dar nici până astăzi nu a fost făcută solicitarea de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu.
Inspectorii ISU Brăila au descoperit, în urma unui control, că practic majoritatea secţiilor Spitalului de Urgenţă din Brăila nu sunt autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu.
Astfel, Pavilionul A, unde funcţionează Secţia de Terapie Intensivă, nu are autorizaţie de securitate la incendiu. ISU Brăila a emis un aviz de securitate la incendiu în 2011, lucrările de reabilitare s-au finalizat în 2013, dar nici până astăzi nu a fost făcută solicitarea de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a declarat că solicitarea de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu va fi depusă în perioada imediat următoare.
Chiriac susţine că acest lucru nu s-a întâmplat până acum pentru că sunt şi alte lucrări în curs de derulare în imobilul unde funcţionează Terapia Intensivă, iar autorizaţia trebuie emisă pentru întregul corp de clădire.
Nici pavilionul B al Spitalului de Urgenţă din Brăila nu este autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, aceasta suferind modificări structurale de la punerea în funcţiune până în prezent.
Totodată, Secţia Cardiologie–Pediatrie, situată în Pavilionul E, nu este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu.
"A fost emis aviz de securitate la incendiu în 2012. Funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu ca Secţie suport COVID", ne-a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.
Potrivit acestuia, Secţia de Obstretică-Ginecologie a Spitalului de Urgenţă din Brăila are autorizaţie parţială de securitate la incendiu, în timp ce Spitalul orăşenesc Făurei nu este autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu.
Vă mai recomandăm să citiţi şi:
Cel mai mare spital din Oltenia nu a avut niciodată autorizaţie ISU. „Putem oricând să ardem ca şobolanii”
Câte dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei nu au autorizaţia ISU la incendiu