Alexandra Vlăsceanu este logopedul îndrăgostit de jurnalism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Vlăsceanu vrea să aibe propriul cabinet de recuperare medicală pentru copii
Alexandra Vlăsceanu vrea să aibe propriul cabinet de recuperare medicală pentru copii

Alexandra a absolvit Medicina, iar acum este studentă la Jurnalism. A ales Logopedia ca să-şi ajute nepoţelul care suferă de sindromul Down.

                                            Profil

Născută: 6 ianuarie 1985, Brăila.
Studii: Universitatea de Medicină „Carol Davila" Bucureşti, master în Logopedie-Pediatrie (Iaşi).
Ocupaţie: student Universitatea „C-tin Brâncoveanu", redactor la „stiride10.ro".
Familie: necăsătorită.

Specialist în Fiziokinetoterapie şi cu un master în Logopedie-Pediatrie, Alexandra Elena Vlăsceanu se pricepe la fel de bine la jurnalism. În liceu, a scris versuri, iar acum este anul I la Facultatea de Ştiinţe Administrative şi ale Comunicării (FSAC) din cadrul Universităţii „Constantin Brâncoveanu".

„Am absolvit Şcoala nr. 7 «Ion Creangă» Brăila, iar în 2003 Colegiul «Gh. M. Murgoci». Am fost genul elevului ghinionist care, deşi învaţă bine, nu prea-i place să iasă în evidenţă, iar acest lucru îl dezavantajează", ne-a mărturisit Alexandra.

„Bursier în facultate"

Altfel au stat lucrurile în momentul în care Alexandra a ajuns la Bucureşti, în calitate de student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila".

„În anul I, am avut o restanţă. M-am grăbit să ajung acasă, la Brăila, şi profesorul mi-a replicat: «Ne vedem la toamnă!» Incidentul m-a motivat într-atât de mult, încât am avut bursă în toţi cei cinci ani de facultate", ne-a spus Alexandra.

Brăileanca ne-a spus că a ales Fiziokinetoterapia, ca şi specializare, pentru că nepotul ei, acum în vârstă de 7 ani, a fost diagnosticat cu sindromul Down. Marea problemă a băieţelului este că se exprimă foarte greu, iar Alexandra face cu el, periodic, şedinţe de logopedie.

„Într-a X-a, îmi doream să mă fac jurnalist. Am scris circa 100 de poezii, iar în clasa a XI-a am obţinut atestat „Cambridge". Anul acesta, în februarie, am terminat masterul la Universitatea de Medicină Dentară din Iaşi, specializarea Logopedie-Pediatrie", ne-a mai spus Alexandra Vlăsceanu.

Tânăra ambiţioasă este anul I la Jurnalism, la Universitatea „Constantin Brâncoveanu". Îşi doreşte să-şi deschidă propriul cabinet de recuperare medicală pentru copii, pentru că „ei sunt viitorul nostru".

Lucrare despre publicaţii

Studenta de la Jurnalism a participat, în ianuarie a. c., la simpozionul „170 de ani de presă brăileană", organizat de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati", în colaborare cu Arhivele. A prezentat o lucrare interesantă despre un „Istoric al publicaţiilor medicale brăilene" şi intenţionează să se înscrie în competiţia „Studentul Anului".

Totodată, Alexandra vrea să obţină o bursă „Rosary Carter" pentru jurnaliştii specializaţi pe probleme de sănătate mintală. Pentru sesiunea de comunicări ştiinţifice pe universitate, ea a pregătit două lucrări: „România văzută prin ochii National Geographic" şi „În culisele jurnalismului de investigaţie".

Ce-i place

„În primul rând, îmi place jurnalismul. Îmi place să scriu şi să studiez. Îmi place să călătoresc, mi-am propus să vizitez câte o ţară pe an. Îmi place lectura şi-mi place să mă plimb cu rolele. Nu în ultimul rând, îmi place să colecţionez reviste „National Geographic".

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii care-şi asumă meritele altora, mie mi s-a întâmplat s-o păţesc. Nu-mi plac oamenii care n-au niciun fel de cultură şi nu-mi plac cei care resping tot ceea ce presupune cultura".

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost, în cazul tău, legătura dintre medicină şi jurnalism?

„Pentru mine, a fost ca o necesitate. În facultate, am început să scriu articole pentru un venit suplimentar şi până la urmă acest lucru s-a transformat în pasiune".

Dat fiind faptul că eşti la a doua facultate, consideri că există diferenţe între învăţământul de stat şi cel particular?

„La Bucureşti, aproape că eşti nebăgat în seamă, ca şi student la stat. Te pierzi în mulţime. Aici, la «Brâncoveanu», este mai mult decât vizibilă apropierea dintre studenţi şi profesori".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite