De 1 mai, botoşănenii încing grătarele pe unde apucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosanenii vor frige mitetii unde vor gasi loc pentru gratar FOTO Adevarul Arhiva
Botosanenii vor frige mitetii unde vor gasi loc pentru gratar FOTO Adevarul Arhiva

Pentru că în municipiul Botoşani sunt foarte puţine zone special amenjate pentru grătare, amatorii de mici şi bere de 1 mai, trebuie să se descurce singuri. Astfel că, oamenii trebuie să găsească o zonă cât mai frumoasă şi unde să nu primească amenzi.

În fiecare an, în ziua de 1 mai, câmpul din apropierea Cimitirului Pacea, devine neîncăpători pentru botoşănenii dornici să se simtă bine şi să se distreze.

Oamenii trebuie să îşi aducă de acasă gratarele, mesele şi scaunele. Alţii, preferă zonele special amenajate, chiar dacă sunt foarte aglomerate. Spre exemplu, la Baisa. Acolo, însă, botoşănenii trebuie să aştepte pentru a intra la rând să îşi frigă micii şi alte bunătăţi ce le aduc cu ei.

De căţiva ani buni noi mergem la Baisa. La început mergem, aici, la Pacea, dar nu mi-a mai plăcut şi am mers la Baisa. E mai bine, sunt gratare deja încinse, e adevărat că ai de aşteptat, dar stingi cu bere pofta de mici, spune o botoşăneancă.

 Ce este drept, în ziua de  1 mai, botoşănenii nu se  dau în vânt după restaurante, care încearcă să îşi atragă clienţii. Oamenii spun că preferă să păstreze tradiţia şi în plus o ieşire la aer curat nu strică nimănui.

Există şi botoşăneni care în acest an sunt hotărâţi să nu sărbătoreascaă ziua de 1 mai la grătar. 

 Şi asta pentru că, în acest an 1 mai cade exact miercurea din Saptamâna Patimilor. 

Însă, oricare ar fi locaţia aleasă de botoşăneni pentru a marca această zi, ei trebuie să ştie că atât angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolaie iorga” Botoşani, cât şi comisarii Gărzii de Mediu, vor efectua controale. 

Mai puteti citi si: Ziua de 1 Mai, fără mici pe grătar. Unde mergem de Ziua Muncii, dacă ne-am săturat de picnicuri

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite