Bisericile şi zonele de agrement, controlate de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii vor verifica toate lacasele de cult din judet FOTO Adevarul Arhiva
Pompierii vor verifica toate lacasele de cult din judet FOTO Adevarul Arhiva

Înaintea sărbătorilor pascale, angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, vor merge în fiecare lăcaş de cult din judeţ pentru a se asigura ca slujitorii Domnului, ştiu cum să acţioneze în caz de incendiu.

De câteva zile, pompierii botoşăneni merg în fiecare Biserică sau Mănăstire din judeţ, unde îi învaţă pe preoţi, călugări sau măicuţe cum să acţioneze în caz de incendiu sau cum să utilizeze un stingător.  Toate aceste vizite vor fi făcute până în seara când în lăcaşele de cult se va oficia slujba de Înviere. 

  „Acţiunea are ca scop prevenirea situaţiei de urgenţă care s-ar putea produce pe timpul oficiarii slujbei de Înviere, prin înlăturarea cauzelor potenţial generatoare de  de incendiu sau alte evenimente nedorite.”, a specificat plt. Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inpectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolaie Iorga” Botoşani.  

Pe lista popierilor sunt trecute peste 60 astfel de lăcaşe de cult. 

Totodată, Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani în colaborare cu jandarmii şi specialiştii Direcţiei Silvice Botoşani vor desfăşura, pe 1 şi 2 mai, acţiuni de prevenire a incendiilor în zonele de agrement aferente fondului forestier din judeţ.

În acest mod, pompierii  vor să se asigure că botoşănenii care vor petrece Ziua Internaţională a Munci şi Ziua Tineretului la iarbă verde, dar şi că administratorii zonelor de agrement, respectă prevederile legale. În sarcina lor cade interzicerea accesului în pădure cu autovehiculele pe drumurile forestiere,

fumatul, efectuarea  focului deschis în afara locurilor special amenajate, precum şi aruncarea la întâmplare a ţigărilor sau chibriturilor aprinse. 

“Se va urmări, în mod special, dacă sunt respectate normele de prevenire şi stingere a incendiilor specifice fondului forestier, existenţa şi starea, practicabilitatea căilor de acces şi evacuare din zonele supuse controlului, existenţa rezervelor de apă şi posibilităţile practice de folosire a acestora, dar şi modul de amenajare a spaţiilor şi locurilor pentru activităţile specifice picnicului.”, a mai spus Dorina Lupu.   

Mai puteti citi si : Peste 7.000 de jandarmi din toată ţara, la datorie de Florii. 10.000 de credincioşi aşteptaţi la slujbă în Bucureşti

  Pompierii fac controale în biserici

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite