Elevii bistriţeni momesc alţi copii spre şcolile lor
0Diplome la olimpiade, cupe, medalii şi chiar obiecte de mobilier şcolar, au fost scoase în stradă de şcolile din Bistriţa pentru a arăta ce performanţe şi ce specialităţi oferă. După ce au testat ce înseamnă viaţa în aceste şcoli, elevii interesaţi sunt aşteptaţi să se înscrie pentru a-şi petrece anii de liceu acolo unde li s-a părut mai atractiv
Copiii, părinţii, elevii şi absolvenţii care au trecut ieri pe pietonalul Liviu Rebreanu au fost momiţi de colegii lor din alte unităţi de învăţământ cu oferte care mai de care mai avantajoase şi mai atractive. Li s-au promis profesori blânzi, baluri şi distracţie, premii de excelenţă la concursuri sportive sau o viaţă nonconformistă.
Cel mai bogat stand a fost fără îndoială cel al Liceului cu Program Sportiv care a scos la înaintare zecile de medalii şi cupe câştigate la concursuri locale, naţionale şi internaţionale. Nici poza Gabrielei Szabo, poate cea mai de marcă absolventă a şcolii, nu a lipsit din oferta PLS. „Avem oferte atât pentru sportivii care vor avea posibilitatea de a se antrena şi a studia alături de profesori de marcă cât şi pentru cei care doresc să studieze turism sau ştiinţele naturii. Suntem o şcoală cu rezultate extraordinare pe plan naţional, iar cupele şi medaliile pe care le-am adus aici reprezintă doar o mică parte din tot ce avem în vitrina liceului. Şi să nu uităm, Gabi Szabo a terminat la noi, deşi toată lumea crede că a fost elevă la Liviu Rebreanu, nu e advărat, a fost la LPS", încearcă să-i convingă Marius Horvat de 17 ani pe cei care se opresc la standul său.
Invitaţi să deseneze pe pietonal
O altă ofertă interesantă au avut-o elevii de la Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba. Aceştia au adus planşe făcute de către elevii de la secţia de arhitectură, desene şi crochiuri realizate de cei de la arte plastice dar şi o rochie realizată din materiale neconvenţionale. Atracţia standului a fost, însă, fără îndoială o „capră", un obiect de mobilier pe care elevii lucrează în orele de atelier. „Tinerii interesaţi care au trecut pe aici s-au putut opri să testeze acest obiect, să încerce să tragă câteva linii cu creionul, să guste puţin din ceea ce înseamnă o oră de liceu la arte plastice", explică Claudia Pop, profesor de desen în cadrul Liceului Corneliu Baba.
Absolvenţii de clasa a VIII au fost poate cei mai interesaţi să se plimbe pe la standurile amplasate ieri pe pietonal. Alexandra Rînja de 15 ani de la Şcoala Generală Ştefan cel Mare a lăsat pentru câteva minute standul şcolii pe care o reprezintă şi a dat o tură pe la licee. „Am luat pliante de la mai multe licee, dar cred că până la urmă voi alege Colegiul Naţional Liviu Rebreanu. M-am hotărât să fac matematică informatică şi cred că oferta celor de la Liviu este cea mai bună. Recunosc că ar putea fi o părere preconcepută, dar acolo am stat mai mult şi am pus mai multe întrebări", mărturiseşte eleva.