Cât de bune sunt, de fapt, celebrele măşti cu zaţ de cafea, miere sau cu făină de porumb pe care ni le facem acasă - sfaturile medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dermatologii spun că aceste măşti ameliorează, însă nu fac minuni FOTO: mayra.ro
Dermatologii spun că aceste măşti ameliorează, însă nu fac minuni FOTO: mayra.ro

Cu siguranţă majoritatea doamnelor şi domnişoarelor au auzit de cel puţin o mască de faţă pe care o pot face acasă, din ingrediente naturale. Dermatologii spun că, dacă nu suntem alergice la ingredientele folosite, acestea nu au cum să ne facă rău, mai mult, de cele mai multe ori vin în sprijinul produselor dermato-cosmetice.

Se spune că zaţul de cafea face minuni. Acesta este folosit adesea în măşti pentru faţă şi tratamente împotriva celulitei. La fel de eficientă este considerată lămâia, făina de porumb sau mierea pentru măşti faciale, tratamente pentru păr sau pentru corp. Cei care le folosesc spun că acestea ajută la hidratare, întineresc şi chiar combat vergeturile şi celulita.

Cât de eficiente sunt însă aceste tratamente? Medicul specialist dermatolog Liliana Pop-Mîndru spune că aceste tratamente naturale nu ne fac rău, decât dacă suntem alergigi la vreunul dintre ingredientele folosite.

„Rău nu ne fac, pentru că sunt totuşi produse naturale. Multe persoane le folosesc pentru că spun că dau un aspect mai întinerit, pielea este mai hidratată şi pare mai sănătoasă. Dacă ne confruntăm însă cu afecţiuni care necesită opinia unui medic specialist, este mai bine să mergem la cabinet, decât să tratăm după ureche, cu produse naturale”, explică Liliana Pop-Mîndru.

Produsele naturale ameliorează, dar nu fac minuni

Aceasta mai spune că deşi multă lume este mulţumită de efectele acestor preparate făcute în casă, nu ne putem aştepta ca acestea să facă minuni şi să ţină locul unor produse dermato-cosmetice, care sunt special făcute pentru nevoile şi problemele pe care le avem.

„Noi ca dermatologi nu recomandăm exclusiv produsele făcute în casă, dar nici nu le interzicem. Acestea pot să fie folosite în paralel cu produse profesionale, special făcute pentru aşa ceva. Recomandăm produse dermato-cosmetice, găsite în farmacii, care rezolvă problemele cu care se confruntă cei care vin la dermatolog şi sunt făcute special pentru nevoile lor”, completează dermatologul.

Dermatologul recomandă totuşi ca înainte să folosim anumite ingrediente pentru măşti, fie ele şi naturale, să facem un test de alergie, pentru a ne asigura că produsele respective nu ne fac mai mult rău decât bine.



Vă mai recomandăm:

Vinul de coacăze, leacul pentru anemie produs de o bistriţeancă după o reţetă transmisă din generaţie în generaţie

Cum ştim că aluniţele pot fi cancerigene şi când trebuie să mergem la doctor. Sfaturile medicale de care trebuie să ţinem cont obligatoriu când stăm la soare

Bistriţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite