A pornit afacerea cu produse bio după ce fiul său a avut probleme din cauza hormonilor din carne. „Satisfacţia mea este că cineva mănâncă sănătos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cecilia Gherghel, alături de familia ei. FOTO: Arhivă personală
Cecilia Gherghel, alături de familia ei. FOTO: Arhivă personală

Băimăreanca Cecilia Gherghel, în vârstă de 33 de ani, a pus pe picioare o mică afacere de familie, cu ajutorul soţului ei. A investit aproximativ 2.500 de lei şi a început să vândă produse de carne de la păsări crescute bio.

Ideea afacerii i-a venit în urmă cu trei ani, când fiul ei mai mare în vârstă de 9 ani la acea vreme, a fost depistat cu probleme de sănătate. Chiar dacă practica rugby, băiatul nu se dezvolta corect din cauza consumului de carne de pui, cumpărată din magazin şi injectată cu hormoni de creştere.

„Am vorbit cu medicul de la echipă şi singura soluţie a fost să îi schimbăm regimul alimentar, să mănânce sănătos. Iniţial am crescut 25-30 de raţe, pui şi curcani. Nu a fost uşor ca fiul meu să renunţe din prima, dar treptat şi-a dat seama că este sănătos pentru organismul lui. Pentru că aveam prea multă carne, am început să facem cadouri. Mai apoi, ni s-a dus vestea că avem produse de casă. Prima dată clienţii care veneau luau de test şi apoi reveneau mulţumiţi şi data următoare”, spune Cecilia Gherghel.

Mica afacere a ajuns la peste 200 de pui, în trei ani 

Astăzi, mica afacere se adresează unui număr de aproximativ 80 de clienţi din Baia Mare şi Satu Mare. Majoritatea dintre aceştia sunt mame care au copii cu probleme de creştere sau alergii. „Satisfacţia mea este că cineva mănâncă sănătos. Nu este vorba despre partea financiară”, mai spune băimăreanca.

Preţul de vânzare este de 19 lei/kg la carnea de pui, 25 lei/kg la carnea de raţă, 28 lei/kg la carnea de gâscă şi curcan. Acestea sunt vândute la domiciliu, de către membrii familiei, cu ajutorul reţelelor de socializare. Produsele care mai pot fi cumpărate sunt şi cele obţinute din păsările crescute. Este vorba despre ouă, 0.70 de bani/bucată, tăiţei şi paste, 25 lei/kg, pastramă de gâscă, pulpă la 80 de lei/kg şi piept la 90 de lei/kg.

O mică fermă de păsări, planul de viitor 

Pe viitor, Cecilia îşi doreşte să îşi deschidă o mică fermă şi deja a demarat primele lucrări în acest sens. Aproape de Baia Mare, în sat Săsar, pe o suprafaţă de 43 de ari de teren urmează să amplaseze căsuţele pentru creşterea păsărilor. În imediata apropiere va semăna porumb şi floarea soarelui pentru hrana animalelor.

„Încercăm să producem noi cerealele, să nu fie stropite. Astăzi, le importăm din Ungaria pentru că nicăieri în România nu am găsit un producător care să ne ofere siguranţa, printr-un certificat de calitate şi conformitate, că produsele sunt bio. Nu mai există aşa ceva la noi. Ne interesează foarte mult ca reţeta să nu fie alterată prin diverşi compuşi chimici”, a spus Cecilia Gherghel.

Citeşte şi

Pesta porcină, confirmată la un porc mistreţ găsit mort pe fondul de vânătoare de la Bistra

Instant karma: a jefuit o biserică, dar a fost prins la volan fără permis de conducere. Pentru ce este cercetat acum

Baia Mare

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite