„Bacovia“ închiriază costumele actorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii teatrului băcăuan au decis să închirieze costumele actorilor, pentru a aduna bani în plus la bugetul instituţiei. Băcăuanii au ocazia să poarte la baluri sau la petreceri private rochii de epocă, dar şi fracuri şi redingote ale unor personaje celebre.

Pentru a putea face faţă crizei economice, şefii Teatrului „Bacovia“ au decis să închirieze costumele purtate de-a lungul timpului de actori în diferite piese.

„Se ştie că pe timp de criză trebuie să scoţi bani din orice. Am încercat să profit de faptul că sunt foarte multe firme sau instituţii care organizează petreceri private sau baluri, pe diferite teme, iar invitaţii trebuie să poarte ceva adecvat“, a spus Adrian Găzdaru, directorul Teatrului „Bacovia“.

Acesta a precizat că hainele pot ajunge chiar şi la elevii sau studenţii care vor să joace în scenete. Astfel, dacă băcăuanii vor să intre în pielea personajelor lui Shakespeare, Mircea Eliade sau Ion Luca Caragiale trebuie să achite 25 de lei pe zi, pentru fiecare costum închiriat. „Este necesar ca rochiile sau fracurile pe care le închiriem să le primim în stare perfectă înapoi, de aceea ne alegem cu atenţie clienţii. Nu se împrumută însă costumele din spectacolele care se joacă în stagiunea curentă“, a declarat Gabriel Duţu, directorul adjunct al teatrului. 

Costumele nu sunt de vânzare

Şefii instituţiei de cultură au precizat că piesele de vestimentaţie nu sunt de vânzare. „Toate costumaţiile sunt depozitate în magazia teatrului. Nimic nu se aruncă şi nici nu este de vânzare. Acestea fac parte din patrimoniul teatrului“, a afirmat Dan Vipel, croitorul actorilor. 

Acesta a mai precizat că fiecare costum este unicat, fiind creat pe mărimea actorilor. „Au fost fracuri sau rochii la care s-a lucrat şi o săptămână. Unele dintre ele sunt făcute cu mătăsuri sau catifea scumpă, cu broderii de valoare, ce ar putea fi piese de muzeu“, a mai spus croitorul.

Bărbatul consideră că închirierea garderobei este o modalitate de a pune în valoare costumele. „Nu cred că e nicio problemă dacă sunt închiriate, se câştigă un ban în plus, cu nişte haine care oricum nu mai sunt aduse în lumina reflectoarelor“, a adăugat Dan Vipel.

Până în prezent, teatrul a închiriat băcăuanilor peste 120 de costume.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite