Proiect de peste un milion de lei pentru rezervația Lunca Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă arie protejată din Vestul României este ameninţată de afluxul turiştilor. Pentru a întocmi harta speciilor şi habitatelor ameninţate din Luncă, administratorii parcului pun la bătaie peste un million de lei.

Din cele 17.000 de hectare ale Luncii Mureşului, anual 200 sunt invadate de turişti veniţi de prin toate colţurile ţării. Aradul este zona cu cel mai mare impact turistic al Parcului Natural Lunca Mureşului, dar dezinteresul faţă de cea mai importantă arie protejată din Vestul ţării i-a făcut pe administratorii parcului să intervină. „A fost ales traseul Arad-Cenad tocmai pentru a putea oferi un reper. Arădenii şi chiar turiştii care poposesc aici nu ştiu încă unde e mai exact parcul. Parcul se întinde de la Arad pâna la graniţa maghiară. Sunt 13 localităţi cuprinse în parc, iar oamenii trebuie sensibilizaţi”, a spus Paul Hac, şeful Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului.

Banii vor fi investiţi în infrastructura Parcului Natural Lunca Mureşului, pentru o gestionare mai bună a habitatelor şi speciilor, proiectul având ca scop şi creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa protejării naturii.

Lunca Mureşului Inferior este cea mai importantă arie protejată din Vestul României, care după desemnarea ei ca parc natural în 2005, a fost desemnată şi Zonă Umedă de Importanţă Internaţională  în 2006, iar în 2007 a primit statutul european de Sit Natura 2000.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite