Malaria din Grecia strică vacanţele arădenilor care îşi retrag banii plătiţi pe excursii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazurile de îmbolnăvire din sudul Greciei i-au pus pe gânduri pe arădenii care au ales să-şi petreacă vacanţa de vară aici. Agenţii de turism din oraş spun că mai multe familii şi-au cerut banii înapoi pe excursiile plănuite în „raiul vacanţelor”.

Teama că se vor întoarce din vacanţele de vis infectaţi cu virusul malariei, mai mulţi arădeni au decis să-şi retragă banii pe excursiile plătite în Grecia şi să renunţe definitiv la vacanţa de vară. Autorităţile sanitare din Grecia au declarat că din luna iunie şi până în prezent au fost semnalate nu mai puţin de şase cazuri de malarie. Această veste, deşi nicio referire nu s-a făcut la turişti, a creat panică şi în rândul arădenilor.

Familia Grecu urma să plece în aceste zile, în concediu, exact în sudul Greciei, acolo unde se presupune că există riscul îmbolnăvirii. „Pentru a evita să ne transformăm vacanţa mult visată într-un coşmar, am preferat să anulăm concediul. Ne-am prezentat la agenţia de turism de unde am procurat biletele şi i-am rugat să ne restituie banii, pentru că ne este frică să nu ne îmbolnăvim, mai ales că avem un copil minor”, a spus Marius Grecu. Alte cinci familii din Arad au procedat la fel, potrivit agenţiilor de turism, după ce au auzit că s-a înregistrat chiar şi un caz al unui român întors din zona afectată a

Greciei, cu malarie.
„La noi în agenţie am avut două familii care au reziliat contractul. Am înţeles de la alţi colegi, că alte cinci cupluri s-au răzgândit şi au cerut banii înapoi. Decizia le aparţine, noi nu putem decât să le respectăm hotărârea, deşi agenţia este cea care pierde. E vorba de aproximativ 400 de euro pentru un sejur de şapte zile”, a explicat Iuliana Hara, agent de turism.

De cealaltă parte şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad recomandă persoanelor care încă mai intenţionează să îşi petreacă vacanţa de vară în această zonă să fie atente în ceea ce priveşte măsurile de protecţie împotriva ţânţarilor, respectiv să utilizeze produsele care se aplică pe piele împotriva acestor insecte.

„Malaria este o boală infecţioasă transmisă prin înţepătura femelei de ţânţar anofel. Semnele de boală care trebuie să alerteze călătorul sunt frisoanele, febra ori transpiraţiile în exces sau erupţiile pe piele”, a declarat Iosif Ştefan, medic epidemiolog. În România există un caz înregistrat de malarie. Este vorba despre un bărbat care a lucrat în zona infectată timp de două luni. Pacientul este în prezent în afara oricărui pericol.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite