Imagini vechi din Arad, scoase la licitație pe internet, chiar şi cu 120 de lei bucata
0
Sute de cărți poștale vechi, volume de poezi, embleme, decorații sau gazete arădene sunt scoase la licitație pe un site de profil. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, variind între 5 lei și 120 de lei.
Printre puținele oferte de telefoane mobile, handsfree-uri sau alte obiecte de ultimă generație, sute de colecționari, majoritatea din alte județe, participă la licitații pe site-ul okazii.ro. oferind colecționarilor arădeni o adevărată comoară. Pe site s-au înscris mai mulți deținători de cărți poștale, volume de poezii, embleme, decorații, colecții de timbre vechi sau fotografii care înfățișează diverse clădiri, zone de agrement şi instituţii din oraş din perioada 1970-1980.
De la cele mai scumpe la cele mai ieftine
Cea mai scumpă ofertă pentru colecționari este volumul „Mărgăritare negre”, de Alexandru Teodor Stamatiad, care este scos la vânzare de o persoană din Bucureşti la preţul de 120 de lei. Volumul a apărut la Arad, în anul 1920, are 100 de pagini, o stare foarte bună şi coperta originală.
Click pe aici pentru mai multe fotografii:

Prețurile însă sunt pentru toate buzunarele. De la cea mai scumpă carte poştală scoasă la vânzare de un craiovean şi care conţine patru imagini din Arad, din perioada interbelică valorificată la 100 de lei, pe site se pot găsi sute de cărţi poştale din anii 1970-1980, care înfăţişează imagini cu parcurile din oraş, dar şi cu Ştrandul Neptun şi Faleza Mureşului la preţuri cuprinse între unu şi cinci lei.
Tot pe internet este disponibil pentru vânzare un lot de 14 timbre diferite, neştampilate, cu supra tipar din timpul ocupaţiei franceze în Arad. Timbrele se vând cu 90 de lei.
Studiu pentru muzeografi
Tot pe internet au fost scoase la vânzare o serie de documente vechi, unele dintre ele emise de băncile din oraş, în perioada interbelică, care pot fi achiziţionate atât de colecţionari cât şi de muzeografi şi reprezentanţii unor instituţii care au profil de activitate arhivarea documentelor.
De obicei, aceste cărţi poştale sunt cumpărate de colecţionari. „Pentru noi, pentru colecţionari, internetul este întodeauna o ocazie să găsim ceea ce căutăm. Se mai practică şi schimburile între colecţionari, însă acestea au loc doar la expoziţii, târguri şi cu alte ocazii cu care ne întâlnim. În schimb, vânzarea pe internet este o modalitate comodă să ne completăm colecţiile”, a spus Ianos Kiss, un colecţionar de cărţi poştale din Arad.