Ce alimente trebuie consumate pentru o vedere perfectă. Beneficiile legumelor cu frunze verzi, explicate de experţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morcovii, sursă importantă de betacaroten Foto extracteur-jus.fr
Morcovii, sursă importantă de betacaroten Foto extracteur-jus.fr

Toţi ştim că trebuie să mâncăm cât mai mulţi morcovi pentru a ne bucura de ochi sănătoşi şi o vedere bună. Nutriţionistul arădean Alexandra Olteanu explică ce alte alimente putem folosi în acest scop.

Morcovii conţin betacaroten, care se transformă în organism în provitamina A, şi are efecte benefice asupra vederii.

"Iubim morcovii şi celelalte alimente portocalii pentru betacarotenul pe care îl conţin. Betacarotenul se transformă în organism în provitamina A şi are efecte beneficii asupra ochilor, pielii şi a sistemului imunitar. Pe lângă morcovi, se recomandă ardeii, caisele, cartofii dulci, dovleacul, mango, papaya şi pepenele galben", spune nutriţionistul arădean Alexandra Olteanu.

Totuşi, pe lângă morcovi, mai putem consuma o serie de alte alimente care ne pot îmbunătăţi vederea.

Primele alimente care trebuie trecute pe listă sunt legumele cu frunze verzi.

"Legumele cu frunze verzi sunt bogate în luteină şi zeaxantină, care au rol protector asupra cristalinului, împiedicându-se astfel degenerescenţa maculară şi cataracta. Alt aliment bogat în luteină este gălbenuşul de ou. Acesta mai conţine şi zinc, un alt mineral care împiedică îmbătrânirea şi degenerescenţa maculară", mai spune Alexandra Olteanu.

De asemenea, citricele şi fructele de pădure, alimente care abundă în vitamina C, un antioxidant puternic, care luptă împotriva radicalilor liberi.

Pe lângă vitamina A şi C, mai avem nevoie pentru vedere şi de alimente bogate în vitamina E, cum ar fi migdalele, nucile, uleiul de măsline sau de dovleac.

"Alimentele bogate în Omega 3, cum sunt somonul sau alte tipuri de peşte gras, seminţele de in sau chia, sunt recomandate pentru a încetini efectele sindromului ochilor uscaţi, o urmare a îmbătrânirii ochilor. Mai putem menţiona quinoa, orezul brun, ovăzul, seminţele de floarea soarelui şi hrişca, ca alimente recomandate pentru o vedere bună", completează Alexandra Olteanu.

Vă mai recomandăm:

Boala tăcută care te lasă fără vedere. 50% din pacienţi sunt nediagnosticaţi

Intersect te ajută să vorbeşti cu persoana de care te-ai îndrăgostit la prima vedere

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite