Cârciuma botezată după comisarul Corrado Cattani. „Aici, ciorba de văcuță era ca primul sărut: de neuitat“ VIDEO

0
Publicat:

Într-un oraș din vestul României, o cârciumă vestită a purtat numele comisarului Corrado Cattani, celebrul erou principal al serialului italan „Caracatița“, un curajos inspector de poliție care se lupta cu Mafia.

Restaurantul s-a închis în urmă cu câțiva ani FOTO Primăria Pecica
Restaurantul s-a închis în urmă cu câțiva ani FOTO Primăria Pecica

Personajul serialului de televiziune „Caracatița“, produs în anul 1984, a fost atât de îndrăgit, încât pecicanii i-au adoptat numele.

Astfel, pe Strada 1, la numărul 293, în anul 1991, a luat ființă, la Pecica, Restaurantul Cattani, patroni fiind soții Kristofoletti Francisc și Paraschiva Salamon.

Arădenii Camelia Chifor și Dacian Don au cules informații despre faimosul restaurant din oraș.  

Așa aflăm că patronii, având „un cult al respectului față de clienți“, au reușit, la puțin timp de la deschidere să câștige admirația celor care i-au trecut pragul, atât prin atitudinea față de mușterii, cât și prin bucatele bine-alese și bine-gătite.

La noi era curățenie; Mesele au fost curate... prețuri mari nu erau deloc, iar clienții veneau cu încredere mereu să mănânce aici. Produsele erau cumpărate de la aceeași carmangerie, numai dintr un singur loc, din tată în fiu. Aveam patru-cinci angajați. Bucătăreasa cea bună era Kovacs Ana. Cartofii se curățau de mână, nu ca acum și nu am folosit produse (semi)congelate. Un TIR-st mi-a spus, odată, că ciorba de văcuță de la noi e ca primul sărut, adică nu o uiți niciodată! În timpul de odihnă, aproximativ șase ore, a mâncat cinci porții de ciorbă”, a povestit Paraschiva Salamon celor doi arădeni interesați de istoria locului. 

Arădenii au fost recunoscuți nu doar pentru ciorbe și supe, cât mai ales pentru mici, grătare și celebrul gulaș unguresc.

Bucătăria noastră mirosea la trei străzi distanță. Deși erau maximum 40 de locuri, a venit  odată un autocar plin cu turiști, care depășeau numărul și au spus că nu pleacă de aici fără să mănânce, fiind dispuși să aștepte. Îmi amintesc o întâmplare, care acum mi se pare hazlie: un grup de 80 de țigani au solicitat să mănânce, aici, o friptură de porc, așa cum o facem noi. Eu le-am spus că nu avem atâta, dar ei au răspuns că nu este nicio problemă, că au venit pregătiți. M-au dus afară și am văzut un porc foarte mare și foarte viu”, mai adaugă Paraschiva Salamon.

Se organizau diferite evenimente 

Restauranul Cattani a participat la viața comunității pecicane și prin organizarea anumitor evenimente particulare: nunți, botezuri, aniversări, pomeni și diverse alte agape.

„Aceeași doamnă ne mai mărturisește că și acum este oprită pe stradă și oamenii o întreabă dacă nu redeschid restaurantul care a oferit, la propriu și la figurat, savoare și culoare bătrânei străzi pecicane. Astfel, Restaurantul Cattani se înscrie în rândul legendelor locale”, spune Dacian Don.  

Grătarele erau foarte căutare FOTO Primăria Pecica
Grătarele erau foarte căutare FOTO Primăria Pecica
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite