Se desfiinţează posturile de poliţie din rural!
0Din cele 92 de posturi de poliţie câte există în acest moment în judeţ vor mai rămâne doar 13 secţii. Reorganizarea poliţiei lasă fiecare comună în grija unui singur agent şi bagă frica în oamenii de la ţară speriaţi că hoţii vor da iama în gospodăriile lor.
Discuţiile privind disponibilizările poliţiştilor sunt din ce în ce mai aprinse. În Teleorman, conducerea IPJ a înaintat inspectoratului general propunerea de reorganizare a instituţie, dar încă nu s-a stabilit numărul poliţiştilor care vor rămâne fără loc de muncă. „Nu putem spune numărul poliţiştilor care vor fi disponibilizaţi pentru că nu am primit încă aprobarea pe organigramă. Ceea ce vă pot spune este că din toate instituţiile Ministerului Administraţiei şi Internelor de la nivel local, noi vom avea cei mai puţini oameni disponibilizaţi, pentru că noi am avut şi persoane care au ieşit la pensie. Trebuie să se înţeleagă un lucru, nu vor fi disponibilizaţi poliţiştii de la posturile de poliţie desfiinţate, aceştia vor merge la secţii”, ne-a spus comisar Iulian Ciorobescu, inspector şef al IPJ Teleorman.
Un poliţist la fiecare post local
Potrivit proiectului de reorganizare, cele 92 de posturi de poliţie din judeţ vor fi subordonate la 13 secţii de poliţie rurală. „Posturile de poliţie se vor uni pe zone şi vor fi subordonate unor secţii. La nivelul fiecărui post de poliţie va rămâne un poliţist, care nu va mai face patrulare. Spre exemplu strângem Vităneşti, Măgura şi localităţile din jur la un singur centru. Acest centru va avea un şef, care va coordona toată activitatea. La posturile desfiinţate va rămâne un singur poliţist care nu va mai face patrulare, se va ocupa doar de activitatea judiciară, de cercetări. Aceştia vor sta la sediu şi vor primi reclamaţii de la cetăţeni. Patrularea va fi făcută de la secţie”, a mai spus comandantul IPJ Teleorman.
„Furturile sunt de bază”
Analizeze făcute la nivelul inspectoratului judeţean arată că infracţiunile cele mai des întâlnite sunt furturile. Se fură orice, de la păsări şi fier vechi, la obiecte din locuinţe şi bunuri din magazine. „Furturile sunt de bază la noi în judeţ. Furtul de subzistenţă ocupă locul I la capitolul infracţionalitate. În ultima perioadă a crescut foarte mult numărul furturilor de fier vechi şi aici zic eu că aveam o problemă şi cu centrele de colectare fier vechi, care nu fac o selecţie”, a mai spus inspectorul şef.