Opt primari aleşi pe listele PNL şi PDL trec cu acte în regulă la PSD, cu gândul la Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt primari de la PDL şi PNL şi-au anunţat deja susţinerea pentru PSD
Opt primari de la PDL şi PNL şi-au anunţat deja susţinerea pentru PSD

Opt primari din Teleorman, aleşi în 2012 pe listele PNL şi PDL, sunt ca şi trecuţi la PSD. Edilii din Rădoieşti, Gălateni, Beuca, Ştorobăneasa, Stejaru, Răsmireşti, Bujoreni şi Crângeni îşi anunţaseră deja susţinerea pentru social-democraţi, înainte de apariţia ordonanţei care permite migrarea primarilor, fără ca aceştia să-şi piardă funcţia. Documentul apărut recent nu face decât să legalizeze mişcarea deja făcută în cazul celor opt.

Primii care şi-au anunţat trecerea în barca social-democraţilor au fost edilii din Rădoieşti (PNL), Găleteni şi Beuca (PDL). Dacă edilul liberal din Rădoieşti,  Ion Cioacă şi-a justificat mişcarea prin regretul faţă de ruperea USL , ceilalţi doi edili migratori au recunoscut că speră în sprijinul lui Liviu Dragnea, preşedintele organizaţiei PSD Teleorman, vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale. ” În 2012 am avut un program pe care ni l-am propus să- l realizăm. Am apelat la actualul vicepremier Liviu Dragnea să ne sprijine. Dacă am găsit înţelegere, am ales să merg alături de Partidul Social Democrat”, a spus primarul din Beuca, Aurelian Grigore

”Am ales să vin alături de această echipă a PSD pentru că reprezint o comunitate care îşi doreşte foarte mult să facem şi noi ceva în această localitate. De câte ori am apelat la domnul vicepremier Liviu Dragnea, la domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea nu s-a pus problema să nu fiu servit. Sunt alături de PSD şi vor fi alături de PSD pentru totdeauna”, a recunoscut şi  George Cernea, primarul din Galateni la data anunţului legat de migrare.

Următorii trei edili racolaţi de PSD în Teleorman, cei de la Ştorobăneasa ,Răsmireşti şi Stejaru, şi-au anunţat susţinerea în luna iunie. Şi toţi trei şi-au justificat gestul fie prin sprijinul pe care l-au primit de la Dragnea, fie prin sprijinul pe care speră să-l obţină tot de la acelaşi Dragnea, pentru proiectele lor. Primăriţa de Ştorobăneasa a fost convinsă să treacă la PSD, după ce Guvernul a dat comunei bani pentru amenajarea unui dig. 

”M-am alăturat acestei echipe, deoarece am fost ajutat cu DJ 506 A, am găsit înţelegere şi în alte probleme pe care le-am avut la nivelul comunei şi după ce am stat 25 de ani fără să realizăm niciun proiect la nivel de comună, iată că s-a asflatat. Avem nişte proiecte la invitaţia domnului vicepremier (n.r. Liviu Dragnea). Am depus nişte proiecte, probabil o să le realizăm”, a recunscut şi  Stan Briceag, edilul din Răsmireşti.

 Motivele invocate n-au fost altele nici în ceea ce priveşte ultimii ”veniţi” la PSD, primarii din Crângeni şi Bujoreni. Ambii edili care au părăsit PDL-ul speră să obţină sprijin, tot prin Dragnea, pentru realizarea proiectelor pe care le au în comună. Dacă acest lucru se va întâmpla, rămâne de văzut. Cert este că, în cazul celor opt amintiţi mai sus, nici nu mai era nevoie de răgazul de 45 de zile de gândire.

 Se aşteaptă marea migrare

Dacă la data anunţurilor legate de trecerea celor opt primari în barca PSD totul s-a făcut la nivel declarativ, după apariţiei ordonanţei lui Dragnea cei opt edili se pregătesc să facă mutarea cu acte în regulă.

PSD ajunge astfel să numere în Teleorman 55 de edili, adică mai mult de jumătate dintre primarii din judeţ. Deocamdată.

Se vorbeşte deja despre noi migrări înspre PSD în special din barca democrat-liberalilor.  ” Uşa rămâne deschisă”, declara în urmă cu o lună Adrian Gâdea (PSD), preşedintele CJ Teleorman.  Tot din rândul edililor PDL, se spune că unii ar coti-o către PMP, nefăcând decât să oficializeze relaţii care oricum existau şi erau cunoscute.

Se mai vorbeşte, de asemena, despre faptul că unii primari liberali se pregătesc să se îndrepte către PRL, organizaţie nouă, ruptă din PNL şi condusă, în Teleorman, de deputatul  Florică Ică Calotă. La baza deciziilor acestora  ar sta, se pare, supărări legate de modul în care au fost ajutaţi  de conducerea PNL Teleorman şi mai ales de modul în care Marin Almăjanu conduce organizaţia.

 Au 45 de zile la dispoziţie să decidă

 Ordonanţa de urgenţă care legalizează traseismul politic prevede ca "pentru 2014, prin derogare de la prevederile unor articole din legea privind statutul alesilor locali", în termen de 45 de zile de la data intrarii în vigoare, primarii, consilierii locali sau judeteni, precum si candidatii declarati supleanti "îsi pot exprima în scris şi o singura data" apartenenţa la un partid politic, organizaţie a minoritatilor nationale sau să devina indepentenţi, fără ca să îşi piardă mandatul.

Documentele prin care primarii îşi aleg alt partid se depun la autoritatile locale corespunzatoare, iar secretarii acestora vor avea la dispozitie 10 zile pentru a centraliza datele si a le comunica prefectilor.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite