Trasee turistice remarcate de voluntari în masivul Bedeleu, una dintre cele mai spectaculoase zone tursitice din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii în acţiune pe traseele din Bedeleu
Voluntarii în acţiune pe traseele din Bedeleu

Un grup de voluntari pentru natură a refăcut traseele turistice în Masivul Bedeleu din Munţii Trascăului. Zona este una dintre cele mai spectaculoase din punct de vedere turistic din Apuseni.

Consiliul Judeţean Alba continuă, pentru al şaselea an consecutiv, seria taberelor de remarcare a traseelor turistice în vederea omologării lor şi pentru sporirea siguranţei turiştilor pe munte. 

Astfel, şi în acest an, beneficiază de suportul unor O.N.G.- uri de profil din judeţele Cluj şi Alba: Asociaţia „Ecouri Verzi” Cluj Napoca, CETM Albamont Alba Iulia, Fundaţia „Potaissa” Turda şi Trascău Corp Zlatna, a grupului de voluntari „Potecătorii”, la care se adaugă sprijinul logistic, material şi uman al Serviciului Public Salvamont – Salvaspeo Alba.

Toate cluburile menţionate susţin aceste acţiuni voluntar, fără a avea alte beneficii decât bucuria de a vedea cât mai mulţi turişti care să se bucure de peisajele din judeţul Alba, care aleg să facă drumeţii pe traseele turistice reabilitate cu sprijinul lor.

În acest an, taberele sunt planificate au avut loc la Valea Gălzii, 17-19 mai; Huda lui Papară – Masivul Bedeleu, 27-30 iunie şi urmează în Masivul Şureanu, 18-21 iulie; zona Piatra Craivii, 16-18 august; Baia de Arieş-Mogoş, 20-22 septembrie. La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat tabăra de la Huda lui Papară – Masivul Bedeleu, la acţiune participând peste 20 de voluntari, astfel că în prezent în zona Masivului Bedeleu sunt finalizate aproape toate traseele de acces către Masivul Bedeleu, Huda lui Papară, spre Peştera Poarta Zmeilor, către Cascada şi Poiana Şipote, către cascada Vânătările Ponorului, iar o porţiune din traseul marcat cu Banda Roşie mai rămâne de finalizat în zona Floreşti – Vârful Secului.

„Practic, după ultima tabără din luna septembrie – între timp, vor mai avea loc acţiuni punctuale, de o zi, pentru locaţii unde nu sunt necesare organizarea de tabere – vom avea pregătite pentru omologare peste 90% din traseele judeţului care, periodic, vor avea nevoie de intervenţii: remarcări, îndepărtarea arborilor căzuţi pe poteci, înlocuirea stâlpilor de marcaj distruşi, etc. Desigur, toţi cei care doresc să dea o mână de ajutor sunt bineveniţi, indiferent dacă sunt persoane particulare, iubitori de munte sau sunt membrii unor cluburi de profil. 

Recomandăm turiştilor, ca în prealabil, să se intereseze despre gradele de dificultate ale traseelor pe care vor să le străbată, să îşi descarce aplicaţii de profil, să îşi procure hărţi – recomandăm portalul www.muntii-nostri.ro – iar aplicaţia ”Munţii Noştri” e gratuită, disponibilă în App Store şi Google Play şi funcţionează pentru următoarele masive montane din judeţul Alba: Trascău, Gilău – Muntele Mare, Munţii Bihorului şi în curând pentru Masivul Şureanu”, a transmis Adrian Puiuleţ, de la Serviciul Turism din cadrul Consiliului Judeţean Alba.

Citiţi şi:

Ce va păţi un deţinut care i-a trimis o scrisoare cu mesaj extrem preşedintelui Klaus Iohannis: „L-a ameninţat cu moartea prin tăierea gâtului“

 

FOTO VIDEO A fost stabilită cauza incendiului de la Mănăstirea Râmeţ. Pompierii au părăsit după 24 de ore dispozitivul de intervenţie

 

Proprietarii grupului Filadelfia, cu afaceri de peste 40 de milioane de euro, trimişi în judecată de DIICOT Alba pentru infracţiuni economice

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite