Pacient de 81 de ani operat cu succes la Spitalul Judeţean Alba de cancer de colon prin metoda laparoscopică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judetean Alba
Spitalul Judetean Alba

Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi-a extins aria de intervenţii chirurgicale laparoscopice. Pe lângă colecistectomiile laparoscopice „traditionale”, chirurgii efectuează intervenţii laparoscopice pentru hernii inghinale, hiatale, eventraţii, splenectomii, apendicectomii, ulcere gastrice.

Recent, în Spitalul Judeţean din Alba Iulia a avut loc o intervenţie laborioasă, pe cale laparoscopică, de extirpare a unui cancer de colon la un pacient de 81 de ani, diagnosticat endoscopic în serviciul de gastroenterologie al spitalului.

„Am intervenit chirurgical pe cale laparoscopică la un pacient cu tumoră malignă de colon ascendent care a invadat peretele abdominal, pe un abdomen afectat de o peritonită apendiculară operată în urmă cu mai mulţi ani, ceea ce a îngreunat abordul laparoscopic.

S-a îndepartat colonul ce conţinea tumora conform principiilor oncologice împreună cu peretele abdominal invadat urmate de refacerea tranzitului intestinal printr-o anastomoza(sutura) între intestinul subtire şi colonul restant.

Evoluţia pacientului a fost foarte bună, fără complicaţii, cu o recuperare mult mai rapidă şi uşoară a pacientului şi externare la 7 zile de la intervenţie” a explicat medicul primar chirurg Valeriu Isbăşescu.Operaţiile laparoscopice au avantajul unor incizii minime, cu reducerea suferinţei pacientului, cu perioada de recuperare după operaţie mult redusă, cu riscuri mult mai mici de complicaţii şi durată redusă de spitalizare.

image

„Apreciez ajutorul colegilor chirurgi şi anestezisti, al asistentelor şi infirmierelor cu care ne desfăşuram activitatea permanent într-o munca de echipă, cât şi colaborarea cu celelalte secţii ale spitalului, în cazul de faţă cu colegii gastroenterologi care au evidenţiat tumora” a mai precizat dr. Valeriu Isbăşescu.

Citiţi şi:

Ghid de front în limba română tipărit la Roma în 1918. Care erau regulile stricte în Armata Română în urmă cu un secol

Teren gratuit de la primărie. Ce trebuie să facă tinerii până la 35 de ani pentru a putea să îşi construiască o casă 

Cum se formează curcubeul. Care sunt semnificaţiile biblice şi ştiinţifice ale fenomenului meteorologic 

Românul care trăieşte în munţi şi fabrică arme ca pe vremea dacilor. S-a retras şi lucrează în ultimul refugiu al lui Decebal

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite