Noi detalii din activitatea grupării care jefuia autoturisme de lux prin folosirea unor sisteme de bruiaj. Suma uriaşă de bani poprită de anchetatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi bărbaţi au fost arestaţi la domiciliu pentru 30 de zile
Cei doi bărbaţi au fost arestaţi la domiciliu pentru 30 de zile

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au făcut publice noi informaţii despre gruparea care jefuia maşini de lux cu sume uriaşe prin utilizarea unor dispozitive de bruiaj a semnalului telecomenzii de închidere.

Judecătoria Alba Iulia a hotărât joi, 24 octombrie, plasarea în arest la domiciliu a celor doi inculpaţi. În dosar sunt cercetate şi două femei.

Potrivit anchetatorilor, în datele de 22 iulie 2019, 1 august 2019 şi 12 septembrie 2019, în timp ce inculpatul Cosmin C. a supravegheat zonele şi persoanele vătămate, inculpatul Gheorghe S. a pătruns prin utilizarea unui dispozitiv pentru bruierea semnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor în trei autoturisme parcate pe raza municipiilor Bucureşti, Bacău şi Alba Iulia şi a sustras din interiorul acestor autoturisme două perechi de cercei şi un pandantiv, în valoare de aproximativ 10.000 euro, precum şi sumele de 36.000 euro şi 30.000 lei. 

Ulterior în 4 octombrie 2019, 11 octombrie 2019 şi 13 octombrie 2019, inculpatul Gheorghe S. a pătruns prin utilizarea unui dispozitiv pentru bruierea semnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor în trei autoturisme parcate pe raza municipiilor Oradea, Târgovişte şi Bucureşti şi a sustras din interiorul acestor autoturisme 5 monede din aur de 24 karate şi 2 pixuri din aur de 24 karate, în valoare de aproximativ 8.000 euro, precum şi sumele de 11.300 euro şi 31.000 lei.

În perioada 2015-2019, inculpata Melania B. a primit, a dobândit şi a transformat în mod repetat diferite sume de bani de la inculpatul Gheorghe S., cunoscând că acestea proveneau din comiterea de infracţiuni de furt calificat comise prin utilizarea de dispozitive de bruiere asemnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor autoturismelor. În cursul anului 2019, inculpata a ascuns în diferite locuri un dispozitiv utilizat de către inculpatul Gheorghe S. la comiterea de infracţiuni de furt calificat comise prin bruierea semnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor autoturismelor. 

perchezitii alba

Bani şi bijuterii ridicate la percheziţii

Totodată, în perioada septembrie-octombrie 2019, inculpata Melania B. a găsit încă un astfel de dispozitiv ascuns de către inculpatul Gheorghe S.într-un dulap din locuinţa acesteia, iar tânăra l-a ascuns împreună cu celălalt dispozitiv la sediul societăţii comerciale controlată în fapt de către inculpat. În cursul anului 2019, inculpata Gheorghe S. a primit, a dobândit şi a transformat în mod repetat diferite sume de bani şi o pereche de cercei din aur de la inculpatul Gheorghe S., cunoscând că aceste bunuri proveneau din comiterea de infracţiuni de furt calificat comise prin utilizarea de dispozitive de bruiere a semnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor autoturismelor.

La data de 24 octombrie 2019, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Gheorghe S. şi Constantin C. pe o perioadă de 30 zile, însă judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a respins propunerea şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile. La data de 25 octombrie 2019, procurorul a formulat contestaţie împotriva acestei soluţii şi a solicitat Tribunalului Alba luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi pe o perioadă de 30 zile.

Tot la data de 24 octombrie 2019, procurorul a luat măsura controlului judiciar faţă de inculpata Melania B. pe o perioadă de 60 de zile. Având în vedere că, în ultimii 5 ani anterior datei primei fapte, inculpatul Gheorghe S. a transmis către diferite persoane sumele totale de 210.500 euro şi 909.260 lei, deşi în această perioadă inculpatul Gheorghe S. nu a avut niciun loc de muncă şi nu a beneficiat de venituri licite, precum şi având convingerea că bunurile provin din activităţi infracţionale de natura celor descrise mai sus, procurorul a dispus la data de 24 octombrie 2019 instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra conturilor bancare şi luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale:

- inculpatului Gheorghe S., ale fiicei sale, precum şi ale societăţii controlată în fapt de către inculpat până la concurenţa sumelor totale de 275.800 euro şi 1.030.260 lei.

- inculpatului Constantin C. până la concurenţa sumelor totale de 46.000 euro şi 50.000 lei.

- inculpatei Melania B. până la concurenţa sumelor totale de 25.000 euro şi 498.770 lei.

Totodată, procurorul a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra conturilor bancare ale 9 persoane care au primit sume de bani cu titlu de împrumut de la inculpatul Gheorghe S.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Investigaţii Criminale, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Citiţi şi:

 

Cum a negociat Victor Ponta în 2013 cu RMGC legea pentru proiectul minier de la Roşia Montană. Planul secret, dat peste cap de protestele masive ale românilor

 

FOTO Tânără de 15 ani dispărută de acasă de şase zile, surprinsă de camere în gara Teiuş împreună cu doi bărbaţi

 

Cum se apără România în procesul de arbitraj pentru aurul de la Roşia Montană. Miza: peste 4 miliarde de dolari

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite