Alba: Florin Barbu vrea să devină profesionist în masajul terapeutic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Barbu s-a stabilit de mai bine de trei ani la Alba Iulia şi spune că s-a adaptat perfect în Ardeal. Obligat de împrejurări, s-a mutat la rudele sale de aici şi a ajuns să iubească oraşul Marii Uniri

Născut la: 8 iunie 1982, Craiava
Studii: Seminarul Teologic Ortodox Craiova
Familie: necăsătorit

 „Îmi place foarte mult Alba Iulia. Am venit aici la rudele mele, nu ştiu unde ajungeam dacă nu era familia surorii mele. Aici mi-am regăsit echilibrul şi sper din toată inima să dau uitării problemele anterioare“, povesteşte Florin Barbu.

Tânărul suferă de probleme la nivelul articulaţiilor, în urmă cu ani buni a fost diagnosticat cu coxartroză. „Ar trebui să primim spijin din partea statului şi a celor din jur, nu să fim discriminaţi“, a spus Florin.

Specializări diferite

În liceu a urmat cursurile şcolii de cântăreţi bisericeşti din cadrul Seminarului Teologic Ortodox Craiova. „A fost o perioadă foarte frumoasă. Am studiat muzica ce se cântă la strană şi cea psaltică. Din păcate nu am mai urmat cursuri în domeniul teologiei“, a precizat Florin Barbu.

Tânărul este un luptător. Nu s-a lăsat înfrânt de boală, iar viaţa a luat o întorsură benefică. La Alba Iulia, acesta s-a îndreptat spre cursurile de masaj. Chiar dacă nu a reuşit să-şi formeze încă propria clientelă, nu-şi pierde speranţa.

„Cursurile de masaj mi-au oferit o nouă perspectivă de viitor. După orele de practică, dar şi de teorie, am înţeles cât de mult bine poate să facă reflexo-terapia. Mai mult, ajută la depistarea diferitelor afecţiuni ale corpului. O şedinţă complexă durează două ore şi începe cu masajul somatic, ombilical, iar în funcţie de preferinţe se continuă cu cel sportiv sau anticelulitic, iar la final masajul de relaxare şi cel facial“, a precizat Florin Barbu. Speră ca în viitor, prin multă muncă şi stăruinţă să aibă propriul său cabinet. 
 
Ce-i place: „Îmi place muzica şi să cânt la tobe. Îmi plac florile, pe care le şi ofer celor din jur. Apreciez seriozitatea şi corectitudinea. Ori de câte ori am ocazia, îi ajut aşa cum pot pe cei necăjiţi, am încredere că astfel voi reuşi măcar pentru o clipă să schimb lucrurile în mai bine“.

Ce nu-i place:„Nu-mi place lipsa comportamentului civilizat. Mă deranjează murdăria, în special cea de pe stradă. Nu suport oamenii lipsiţi de bunătate şi nici pe cei care folosesc un limbaj vulgar“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite