Vaslui: patru drumuri judeţene, în continuare blocate, iar şase localităţi nu au curent electric. Suceava: 15 drumuri comunale, înzăpezite la această oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru drumuri judeţene din Vaslui sunt în continuare blocate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile
Patru drumuri judeţene din Vaslui sunt în continuare blocate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Patru drumuri judeţene din Vaslui sunt în continuare blocate din cauza ninsorilor abundente, iar şase localităţi sunt nealimentate cu energie electrică, multe din ele chiar şi de două zile.

UPDATE 11. 35 Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Poliţiei Române, marţi, la ora 6.15, circulaţia rutieră a fost întreruptă pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale, în judeţul Botoşani:

DN 24C Santa Mare – Ştefăneşti – Manoleasa –Rădăuţi Prut

DN 29   Botoşani – Ungureni – Săveni – Avrămeni – Manoleasa

DN 29A Dorohoi – Darabani – Rădăuţi Prut

DN 29D Botoşani – Truşeşti – Ştefăneşti

Traficul rutier este restricţionat în judeţul Iaşi, pentru autovehiculele care depăşesc 3,5 tone, pe DN 24C Bivolari – Ştefăneşti. De asemenea, Centrul Infotrafic îi avertizează şi îi sfătuieşte pe şoferii care se deplasează pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa să manifeste prudenţă sporită la volan şi să reducă viteza, întrucât pe această arteră există porţiuni acoperite cu polei între kilometrii 12 şi 65.

Totodată, sursa citată informează că, la ora 9.30, pe autostrada A3 Turda – Gilău traficul rutier se desfăşura în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri între kilometrii 11 şi 32.  

Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor care acţionează pe arterele pe care există probleme cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile.


UPDATE 11. 30 Un număr de 15 drumuri comunale şi un drum judeţean din Suceava mai sunt înzăpezite marţi dimineaţă, după ce traficul pe 57 de drumuri comunale a fost deblocat luni seară.

Potrivit Prefecturii Suceava, în judeţ este înzăpezit DJ 208 E Forăşti-Manolea şi 15 drumuri comunale din zece localităţi, iar comitetele locale pentru situaţii de urgenţă acţionează pentru deszăpezirea acestora.

Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, iar Aeroportul "Ştefan cel Mare" din Suceava este operaţional.

Luni seară, traficul pe 57 de drumuri comunale a fost deblocat.

Luni după-amiază erau înzăpezite patru drumuri judeţene şi 72 de drumuri comunale din 25 de localităţi.


Patru drumuri judeţene, respectiv DJ 284 Arsura - Ghermăneşti, DJ 247 Codăeşti - Dăneşti, DJ 245 A Lipovăţ - Bogdana şi DJ 248 B Negreşti - Iaşi, sunt în continuare închise traficului rutier.

Tot din cauza zăpezii, şase localităţi din judeţul Vaslui sunt nealimentate cu energie electrică, multe din ele chiar şi de 48 de ore. Este vorba despre localităţile Poieneşti, Dragomireşti, Vinderei, Lacu Babei, Căpuşneni şi Fundu Văii.

"Cu excepţia localităţii Dragomireşti, în toate celelalte cinci sate echipele de intervenţie sunt în teren pentru remedierea defecţiunilor apărute. Este greu de spus în cât timp vor fi realimentate, însă noi sperăm ca, în cursul zilei de astăzi (n.r. - marţi), să rezolvăm problemele din reţele apărute ca urmare a intemperiilor vremii", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova, Sorin Munteanu.

Pe drumurile naţionale şi cele judeţene redeschise luni, traficului rutier se desfăşoară îngreunat, utilajele societăţilor de deszăpezire intervenind pentru lărgirea suprafeţei carosabile şi împrăştierea de material antiderapant.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite