Articol publicitar

Tocmai ai început o carieră în HR? 3 recomandări pentru primele interviuri conduse de tine

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai complicate meserii sunt cele care implică interacțiunea cu oamenii. Fiecare persoană este diferită. Orice om este modelat atât de factori interni, cât și de factori externi. De aceea, cei care sunt nevoiți, de cariera aleasă, să lucreze cu oamenii, trebuie să depună eforturi considerabile. Înțelegerea nevoilor specifice și găsirea soluțiilor pentru fiecare persoană în particular este presupune o muncă serioasă.

FOTO Alex Green/Pexels.com
FOTO Alex Green/Pexels.com

Primii pași către o carieră de succes

Cariera pe care ai ales-o îți va aduce multe oportunități dacă depui efortul necesar. Chiar dacă nu este ușor să lucrezi cu oamenii, treptat vei observa avantajele care reies dintr-o asemenea activitate. Cu fiecare interacțiune vei observa că începi să citești omul cât mai bine. De asemenea, adaptarea la specificul fiecărui om va deveni, în timp, floare la ureche pentru tine. Totuși, până să ajungi un profesionist în arta relaționării cu ceilalți, trebuie să te pregătești pentru primele interviuri în care tu vei conduce discuția. Mai jos vei descoperi câteva recomandări care te vor ajuta să treci cu bine peste primele încercări din cariera ta.

1.    Fii stăpân pe sine

Trebuie să ai în vedere faptul că interviul va fi condus de tine, iar tu vei decide direcția discuției. De aceea, este important să începi cu încredere și să ai curajul să controlezi conversația. Nu înseamnă că nu trebuie să le oferi celor intervievați șansa de a se exprima, dar în mediul creat de tine.

2.    Prezintă corect oferta

Cu siguranță nu îți dorești să pierzi timpul tău și al persoanelor care doresc să se angajeze. De aceea, este important să prezinți clar și corect oferta dacă procesul a ajuns în etapa respectivă. Modul în care prezinți beneficiile pot face ca persoana calificată pentru noua poziție să aleagă acest job. Salariul va fi, bineînțeles, în centrul atenției, orice potențial angajat dorind să afle beneficiile financiare. Pe lângă salariu, un alt beneficiu care trebuie să se regăsească în prima ofertă prezentată este reprezentat de bonurile de masă de pe pluxee.ro spre exemplu, pe care să le primească fiecare angajat. Dacă firma nu oferă aceste bonuri sau un card echivalent, trebuie să încerci să îi convingi pe cei din conducere să o facă. 

Bonurile de masă sunt o modalitate eficientă de a recompensa angajații pentru munca depusă. De asemenea, orice om are nevoie zilnic de o sumă de bani pentru alimente. Nu este obligatoriu ca firma să ofere acest beneficiu, dar este un plus pe care potențialii angajați îl caută. Chiar dacă nu este ceva nou sau special, lipsa bonurilor de masă îi poate îndepărta pe candidați de firmă.

3.    Pune întrebările corecte

Este ușor ca discuția să devieze în direcții ce nu sunt chiar utile pentru procesul de angajare. De aceea, este important să mediezi discuția în așa fel încât să rămână în jurul subiectului de interes. Important în acest sens este să pui întrebările corecte. Acestea trebuie concepute în funcție de mai multe criterii, de la nevoile angajatorului, până la pregătirea și nivelul candidatului.

Așadar, este important să te pregătești corespunzător pentru fiecare interviu în parte, să folosești strategii generale, dar și unele aplicate pe specificul discuției.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite