Patru victime într-un accident pe Valea Oltului. Motivul pentru care vinovatul a fugit de la fața locului

0
Publicat:

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24 iunie 2023, pe DN7 / E81, într-o zonă nevralgică de pe Valea Oltului, la Tuțulești, în comuna Racovița - Vâlcea. Șoferul fugar a fost prins.

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24 iunie, pe DN7 / E81, într-o
Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24 iunie, pe DN7 / E81, într-o

„Azi-noapte, în jurul orei 02:50, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu mai multe victime. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că a avut loc o coliziune între două autoturisme pe DN 7, km 220 + 700 m, în localitatea Tuțulești. În urma impactului a rezultat rănirea a patru persoane, un conducător auto și alți trei pasageri din același autoturism”, au transmis reprezentanții Poliției Județene Vâlcea. 

Impactul între cele două mașini a fost atât de puternic încât una dintre ele s-a răsturnat pe o parte, pe carosabil. Accidentul de pe Valea Oltului a avut loc într-o curbă semnalizată corespunzător, cel mai probabil pe fondul depășirii neregulamentare.

După producerea evenimentului rutier, unul dintre cei doi șoferi a părăsit locul faptei, dar a fost găsit la scurtă vreme de către polițiști. 

„Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt a rezultat valoarea de 0,40 mg/ l alcool pur în aerul expirat”, a mai explicat reprezentanta IPJ Vâlcea motivul pentru care fugarul a părăsit locul faptei.

Deși i s-a adus la cunoștință șoferului în cauză că trebuie să fie condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei acesta a refuzat.

„În continuare, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, au mai menționat polițiștii vâlceni.

Cu doar o noapte înainte, la ieșire din Defileul Oltului, pe breteaua de legătură cu Autostrada Sibiu - Pitești, chiar în apropierea intersecției cu DN7, de la Boița - Sibiu, s-a mai produs un accident, dar de această dată mortal. Doi tineri și-au pierdut viața, pentru că unul dintre ei, cel care conducea duba în care se aflau, nu deținea permis de conducere.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite