STUDIU 14 la sută din tinerii din Uniunea Europeană, la limita depresiei. Suedezii sunt cei mai depresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Lipsa adăpostului, sentimentele de marginalizare şi lipsa educaţiei şi a unui loc de muncă afectează sănătatea mintală a tinerilor din Europa, arată un studiu Eurofound. Suedia se află pe primul loc, 41 la sută dintre tineri fiind pe punctul de a dezvolta depresie. Urmează Estonia (27 la sută dintre tineri) şi Malta.

La nivelul Uniunii Europene, 14 la sută dintre tineri au risc de a dezvolta depresie în timp ce 4 la sută dintre tinerii europeni cu vârsta între 15 şi 24 de ani suferă deja de depresie cronică, arată studiul realizat de către Eurofound, agenţia Uniunii Europene pentru condiţii de viaţă şi muncă. Aceasta a folosit date statistice din sondajul privind calitatea vieţii la nivel european din 2016 dar şi cifre la nivel naţional şi european, pentru a arăta că lipsa căminului, a unui grup social de apartenenţă, a studiilor şi a unui job conduc către depresie, boala care îi afectează crunt pe tineri.

În Suedia, numărul copiilor în situaţii de pericol a crescut cu 60 la sută între anii 2011 şi 2017, în timp ce în Olanda, numărul copiilor care rămân fără adăpost a crescut cu 60 la sută în perioada 2013-2018. În ţări precum Irlanda, Danemarca şi Franţa, una din trei persoane fără adăpost este un copil. În plus, trei din 10 copii trăiesc în risc de sărăcie. Situaţiile de risc favorizează apariţia depresiei, avertizează specialiştii. 

Studiul mai arată că fetele sunt cele care suferă mai des de depresie decât băieţii, mai ales în ţări precum Danemarca, Germania, Franţa şi Irlanda. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite