Şapte teorii ale conspiraţiei din tehnologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CIA s-ar putea să ne preia informaţiile postate pe Facebook FOTO ShutterStock
CIA s-ar putea să ne preia informaţiile postate pe Facebook FOTO ShutterStock

Diverse acţiuni politice, financiare sau de altă natură întăresc convingerea tot mai multor oameni că marile întreprinderi şi guvernele manipulează tehnologia pentru a menţine puterea în mâinile câtorva persoane influente.

Publicaţia „Business Insider“ a trecut în revistă câteva dintre aceste teorii ale conspiraţiei.

CIA, presupusul inventator al Facebook

Ne expunem voluntar diverse informaţii pe reţeua de socializare Facebook, iar CIA nu face altceva decât să colecteze datele noastre personale.

Teoria susţine că afacerea lui Mark Zuckerberg a fost fondată, parţial, de agenţia de cercetare DARPA din cadrul Departamentului american de Apărare, mânată de dorinţa de a strânge cât mai multe informaţii despre orice persoană. Astfel, munca de urmărire a guvernului american ar fi uşurată.

În realitate, nici CIA, nici DARPA nu au finanţat Facebook. Cu toate acestea, informaţiile din postările noastre sunt adunate, dar nu direct prin Facebook, şi doar cele publice sunt centralizate.

Companiile petroliere înfrânează piaţa autovehiculelor electrice

Această teorie controversată a fost dezbătută în documentarul intitulat „ Cine a ucis maşina electrică?“

Conform acestei teorii, mai multe companii petroliere şi chiar guvernul american au pus beţe în roate celor ce doreau să construiască un vehicul electric. Se presupune că toate aceste eforturi au fost făcute pentru ca oamenii să rămână dependenţi de petrol şi, implicit, pentru a păstra afacerile conexe pe profit.

image

Proiectul guvernamental HAARP reprezintă o armă energetică ce poate cauza cutremure

Programul de Cercetare Aurorala Activă de Înaltă Frecvenţă (HAARP) studiază ionosfera, cu scopul de a îmbunătăţi undele radio şi tehnologia comunicaţiei fără fir.

Dar adepţii teoriei conspiraţionale susţin că HAARP are şi activităţi mai puţin legale, de la controlul vremii şi al minţii la neutralizări prin satelit.

Armata poate face invizibile navele de război

Se presupune că „Experimentul Philadelphia“ ar fi reprezentat un efort de a face invizibilă una dintre navele militare americane. Folosind tehnologia demagnetizării pentru a elimina câmpurile magnetice ale vasului american Eldridge, nava ar fi dispărut de pe radar, în 1934.  După câteva secunde de la dispariţie, s-a raportat apariţia vasului într-un port aflat la câteva sute de kilometri depărtare, pentru ca după alte câteva minute  să reapară de unde dispăruse.  

Guvernul american a cercetat controlul minţii şi călătoria în timp

„Proiectul Montauk“ ar fi fost o continuare a „Experimentului Philadelphia“, care face referire la dezvoltarea unor tehnologii ce ar permite călătoria în timp.

În anii 1970 guvernul american a efectuat experimente de control  al minţii prin intermediul proiectului „MKUltra“, însă acesta a fost un eşec.

Receiver-ul conţine fire pentru înregistrarea video şi audio

Unii oameni pretind că au găsit camere şi microfoane în set top box-uri, acesta fiind un mod prin care guvernul îşi spionează cetăţenii. O altă teorie spune că aceste receptoare sunt folosite pentru controlul minţii şi pentru publicitatea subliminală.

receiver

Energia este gratuită

Numeroase companii şi foarte mulţi oameni susţin cu tărie că tehnologiile teoretice precum fuziunea la rece şi maşinile alimentate cu aer nu sunt numai posibile, ci şi practice. Cu toate acestea, companiile din energie şi chiar guvernele fac tot ce pot pentru ca aceste tehnologii să nu devină accesibile, spune o altă teorie a conspiraţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite