Pagina cititorului: „Mă interesează articolele economice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi: Alin Besnea (Timişoara)
Azi: Alin Besnea (Timişoara)

Alin Besnea (25 de ani) lucrează în domeniul IT. În timpul zilei, citeşte principalele ştiri pe internet, la birou, apoi răsfoieşte ziarul „Adevărul“ acasă.

Tânărul este pasionat de articolele pe teme economice şi spune că îşi alege subiectele în funcţie de tema abordată. „Presa pe care o citesc mi se pare destul de bună. Mă uit în principal la titluri şi, în măsura în care subiectul mi se pare bun, citesc mai departe. De asemenea, dacă autorul îmi pare cunoscut sau a mai scris articole care mi-au plăcut, îl citesc", a spus Alin.

Acesta este critic când vine vorba de opinii sau comentarii. „Vreau să fiu sigur că ceea ce citesc nu înclină într-o parte sau în alta. Şi aici mă refer în special la politică", a adăugat tânărul.

Editorialul cititorului: Puţini studenţi, rectori disperaţi

Dacă mai era nevoie să se demonstreze cât de disperaţi sunt unii rectori de la stat că vor rămâne cu locurile cu taxă neocupate şi, în consecinţă, nu vor mai lua veniturile obişnuite de zeci de mii de lei din poziţia de angajaţi la stat, bomboana pe coliva învăţământului superior a pus-o Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru, care e şi rectorul Politehnicii bucureştene, a venit cu propunerea ca elevii care au picat Bacalaureatul şi nu au luat nota de trecere la toate materiile, dar au media 7, să se înscrie la facultate! Ce poate să însemne această propunere decât disperarea de a mai se băga câteva mii de inşi pe locurile neocupate, adică cu taxă, la universităţi de stat sau private? Desigur, doamna Andronescu nu ştie că nişte baroni locali ai învăţământului au făcut să se ajungă la situaţii penibile, de genul mai multe locuri cu taxă decât fără, la universităţile de stat! Sau, ca la Târgu-Mureş, în condiţiile unei inflaţii de neglijat, conducerea UMF sare brusc cu preţul unui an de învăţământ, de la 4.500 de lei la 8.000 de lei, iar pentru studenţii străini se cer de la 8.500 lei la  5.000 de euro!

Cum numiţi aceste aberaţii decât disperarea rectorilor de a strânge cât mai mulţi bani la rubrica venit anual încasat a declaraţiei de avere? Dar de ce nu ies rectorii, asaltaţi de tineri pregătiţi atât de prost încât a fost nevoie să se scoată examene de admitere, ca să nu se piardă clienţii, să reintroducă admiterile, să scoată media de la Bacalaureat, condiţie stupidă de promovare la o instituţie de învăţământ cu media de la altă instituţie de învăţământ? De ce vorbim doar de cantitate, de taxe mai mari, de băgat tot prostul în facultate, dar nu vorbim de calitate, de pregătire a absolventului ca înainte de 1990? Sunt întrebări retorice şi nu ne aşteptăm ca inşii cu partide şi interese financiare să le priceapă. De aceea suntem cu învăţământul superior unde suntem, adică cam la periferia societăţii!   Florentin Deac

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite