Pagina cititorului: „Aflăm cele mai importante ştiri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Negulescu este cel mai tânăr manager al unei firme de IT şi software (Loading Media) din Baia Mare. Are doar 24 de ani şi are în subordine nu mai puţin de 36 de angajaţi.

S-a abonat la revista „Forbes" în urmă cu un an şi spune că aceasta este cel mai bun produs pe segmentul business din România. „Mă interesează tot ce mişcă în afaceri în România, iar «Forbes» îmi oferă toate informaţiile de care am nevoie", spune tânărul manager.

Angajaţii au la dispoziţie, la firmă, întreaga colecţie a revistei „Forbes". „În pauze, oricine este curios poate să răsfoiască revistele. În plus, din ziarul «Adevărul» aflăm zilnic cele mai importante ştiri din ţară şi din lume. Consider că, pentru a fi eficienţi în orice domeniu, este necesar să fim bine informaţi, iar pentru asta există «Adevărul»", încheie Radu Negulescu.

Editorialul cititorului: 21 de ani de speranţă

Într-una dintre serile acestei veri capricioase, fiul meu de 9 ani m-a întrebat cine a fost Ceauşescu. L-am privit mirat şi, preţ de o clipă, am evitat răspunsul, pentru că nu ştiam ce am dreptul să-i spun. I-am răspuns simplu că Ceauşescu a fost preşedintele României, aşa cum astăzi este Traian Băsescu. S-a întors pe călcâie de parcă nici nu mi-ar fi ascultat explicaţia şi a aruncat peste umăr o nouă întrebare: „Atunci de ce spun ăştia la televizor că a fost rău?"

Mă gândeam la cei 21 de ani trecuţi de la Revoluţie, timp în care toate speranţele noastre s-au spulberat ca un fum, la viaţa cenuşie din epoca dictaturii ceauşiste, în care trăiam cu gândul la o soartă mai bună şi care, după 21 de ani, se dovedeşte a fi o mizerie impusă de dictatura impostorilor şi a hoţilor care au adus neamul ăsta românesc în pragul disperării.

Ce să-i spun copilului meu azi despre Ceauşescu, când tot mai mulţi români regretă un sistem totalitar condus de un fost cizmar. Poate ar trebui să-i spun că Ceauşescu a fost un „patriot" în vremea căruia visam să avem o portocală şi o banană, iar azi visăm la decenţa de a avea un ban în buzunar pentru a putea cumpăra copiilor noştri câte puţin din fructele speranţelor noastre. Sau poate că ar trebui să-mi asum responsabilitatea de a da verdicte şi de a-i spune că Ceauşescu a fost într-adevăr un om rău, pentru că ne-a luat libertatea de a gândi, de a vorbi, de a mânca şi de a cunoaşte şi că azi, după 21 de ani de la moartea acestui om rău, avem toate aceste libertăţi, însă nu mai avem speranţă. Cum aş putea oare să-i explic că libertatea fără speranţă este tot atât de greu de suportat precum speranţa fără libertate?

Fără îndoială, Ceauşescu a lăsat în urmă un popor vlăguit şi dezorientat, însă, după 21 de ani de speranţă, România a devenit o insulă absurdă, populată de oameni în derivă. Trăim într-o societate vulgară, condusă de tot felul de personaje grobiene pentru care valoarea umană a ajuns o batjocură. Şi-atunci mă întreb: care este adevărul pe care trebuie să-l spunem copiilor noştri?  Florin Frăţilă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite