Ministerul Sănătăţii a publicat lista şi programul centrelor de transfuzie unde doritorii pot dona sânge pentru militarii şi cetăţenii răniţi în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii: Vă aşteptăm să donaţi sânge pentru militarii şi cetăţenii răniţi în Ucraina FOTO faceb/CTSC
Ministerul Sănătăţii: Vă aşteptăm să donaţi sânge pentru militarii şi cetăţenii răniţi în Ucraina FOTO faceb/CTSC

Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară au programul în timpul săptămânii până la ora 17.30, a anunţat, marţi, Ministerul Sănătăţii, care îndeamnă oamenii să doneze sânge pentru militarii şi civilii răniţi în urma atacurilor Federaţiei Ruse asupra Ucrainei.

"Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară îşi stabilesc programul în timpul săptămânii până la ora 17.30. Vă aşteptăm să donaţi sânge pentru militarii şi cetăţenii răniţi în urma atacurilor Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Printr-un gest simplu puteţi ajuta la salvarea unei vieţi!", a transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională, persoanele care donează sânge trebuie să fie odihnite şi bine hidratate, să nu fumeze cu o oră înainte de donare şi să nu consume alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu ia medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) şi să aibă la ele un act de identitate. 

Potrivit MS, se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăşi 5 donări pe an pentru bărbaţi şi 4 donări pe an pentru femei. 

Informaţii suplimentare despre donarea de sânge pot fi găsite pe site-ul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite