Frăția antreprenorilor. Clubul unde oamenii de afaceri învață cum să ai un business de succes

0
Publicat:

Bizz Club a fost deschis la Galați din nevoia antreprenorilor de a-și conduce afacerile mai eficient, dar și pentru a găsi noi modalități de a se promova și a recruta angajați foarte buni, dar și pentru a încheia noi parteneriate.

George Nica, fotograf profesionist, la o întâlnire educațională cu membrii clubului FOTO Bizz Club
George Nica, fotograf profesionist, la o întâlnire educațională cu membrii clubului FOTO Bizz Club

La Galați a fost deschis anul trecut Bizz Club, un club destinat exclusiv antreprenorilor care vor să învețe cum să aibă o afacere de succes.

Ana Savin, antreprenor, și Gabriela Chiriac, trainer educațional, sunt coproprietarele francizei, iar în doar 10 luni s-au înscris 26 de oameni de afaceri din Galați, Brăila și Tulcea, din domenii de activitate diverse, pornind de la fotografiat și plimbări pe Dunăre până la audit financiar, HoReCa și instalații sanitare. Bizz Club există deja de ani buni și în alte orașe din țară, iar la nivel național activează 40 de mentori, specialiști în diverse domenii.

„Pe 31 ianuarie am avut, de pildă, un invitat specializat pe LinkedIn, care ne-a învățat cum să ne promovăm afacerile și să recrutăm angajați foarte buni”, explică Ana Savin cum funcționează conceptul.

O dată sau de două ori pe lună sunt chemați mentori care activează la nivel național sau clubul de la Galați apelează la mentori locali. Pentru antreprenori contează foarte mult să afle și păreri și sfaturi de la mediul de afaceri din Galați.

Lecții de comunicare și marketing

Au fost invitați, de pildă, George Nica, fotograf profesionist, și Tiberiu Ivan, creator de conținut, care a vorbit despre cum să îți promovezi afacerea prin intermediul influencerilor în marketing.

„A fost un moment educațional foarte bun. Căutăm să aducem oameni de calitate care să vorbească despre lucruri de actualitate”, punctează Ana Savin. Invitații, printre care s-au numărat și jurnaliști, precum Cătălin Negoiță și Dănuț Lungu, sunt aleși astfel încât oamenii de afaceri din Bizz Club să afle constant lucruri importante prin care își pot dezvolta business-ul.

Învață, de pildă, de la un specialist în comunicare cum să vorbească pe înțelesul clienților, de la un specialist în marketing învață cum să își promoveze mai bine serviciile și produsele, iar de la un expert în contabilitate învață printre altele cum să citească o balanță și un raport contabil, printre altele.

Membrii clubului primesc informații pe diverse domenii FOTO Bizz Club
Membrii clubului primesc informații pe diverse domenii FOTO Bizz Club

De altfel, mulți oameni de afaceri sunt interesați de partea de marketing, de noi moduri de a-și promova business-ul, pentru că pandemia a adus pe piață numeroase căi de publicitate, iar ei nu mai știu acum care din acestea sunt cele mai eficiente.

Află, de pildă, că nu pot cumpăra prin leasing doar mașini, ci și utilaje de care are nevoie firma. Antreprenorii află și când apar noi programe pentru accesarea de fonduri europene, astfel încât să își poate dezvolta rapid afacerile.

Toate aceste informații nu sunt gratuite.  Există o taxă de membership care se plătește anual. Este vorba de 647 de euro pe an, la care se adaugă și taxa de sală, iar întâlnirile oamenilor de afaceri cu mentorii au loc odată pe săptămână.

Parteneriate de afaceri între membrii clubului

Interesant de amintit este că o parte dintre acești antreprenori au încheiat parteneriate cu alți oameni de afaceri din club, cu care au identificat interese financiare comune.

„Înainte, la noi, afacerile se făceau după ureche. Nu avea nimeni o viziune, o educație antreprenorială. Încercăm să educăm oamenii de afaceri să facă lucrurile așa cum trebuie. Vorbesc și din punct de vedere financiar, dar și contabil. Învață astfel să își monitorizeze cifrele afacerii foarte bine”, spune Ana Savin.

Antreprenorii primesc și informații ce țin de contractele de muncă și salarizare, o problemă majoră  a mediului de afaceri din România. Cea mai întâlnită situație este trecerea salariului minim pe economie pe contractul de muncă, deși în realitate angajatul primește în mână mai mulți bani.

GALERIE FOTO BIZZ CLUB

„Chiar dacă plătești mai mult, este un lucru ce ține de normalitate, astfel încât acel angajat să aibă vechimea în muncă pe care o merită și apoi o pensie decentă”, remarcă Ana Savin. În Bizz Club Galați s-a trecut la un alt nivel. Antreprenorii află cum le pot oferi mai multe beneficii angajaților, cum sunt, de pildă, asigurările private de sănătate.

„Un angajat fericit îți aduce lucruri în firmă. Le explicăm antreprenorilor că atât timp cât le oferi angajaților un lucru bun, aceștia îți vor oferi de 100 de ori mai mult”, ține să puncteze Andreea Lefter, care se ocupă de partea organizatorică în cadrul Bizz Club de la Galați.

Cel mai important feedback de la antreprenori este cel prin care aceștia remarcă că taxa de participare în club le-a fost returnată cel puțin de câteva ori prin informațiile pe care le-au primit în cadrul clubului, fie că e vorba de marketing, de dezvoltarea firmei sau de parteneriatele încheiate cu alți oameni de afaceri.

„Vreau ca antreprenorii să plece de la club cu o stare de bine și să își conducă firmele cu încredere în ei, orientați spre a-și rezolva problemele, nu spre a le amplifica”, conchide Ana Savin.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri