Cum poate fi îmbunătăţită relaţia dintre organizaţie şi angajaţi pentru avantaje de ambele părţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impresia pe care oamenii o au despre o organizaţie depinde de multe aspecte, iar printre acestea se numără şi beneficiile pe care le oferă angajaţilor şi condiţiile de lucru ale acestora. Cu cât mediul oferit de o companie este mai prietenos şi cu cât aceasta ţine mai mult cont de drepturile, nevoile şi dorinţele angajaţilor ei, cu atât mai mult va avea o imagine mai bună în rândul celor care intră în contact cu ea.

Astfel, anumite măsuri, care îşi concentrează atenţia pe angajat, pot contribui semnificativ la formarea unei imagini pozitive a unei firme.

Oferirea de vouchere cadou

Oferirea de beneficii extrasalariale nu este o obligaţie legală pentru angajator, ci este o opţiune. Totuşi, aceasta devine din ce în ce mai populară, pentru că prezintă avantaje pentru ambele părţi. În plus, nici nu este nevoie să fie oferite regulat, deoarece există mai multe tipuri de astfel de beneficii. De exemplu, o organizaţie poate alege să ofere vouchere cadou angajaţilor ei cu diverse ocazii - cum ar fi de Crăciun sau de Ziua Naţională - pentru a-şi consolida legătura cu aceştia şi pentru a-i motiva.

Angajaţii care le primesc îşi vor putea achiziţiona cadoul dorit în funcţiile de propriile preferinţe, iar firma care le oferă este scutită de plata contribuţiilor sociale. În plus, acea întreprindere va face o impresie bună celor care îşi caută un loc de muncă, deoarece oferă astfel de beneficii.

Decontarea transportului

Decontarea transportului face parte tot din categoria beneficiilor extrasalariale şi reprezintă un mare bonus pentru orice angajator. Uneori, această măsură este adoptată pentru a compensa alte lipsuri ale companiei, dar acest lucru nu o face mai puţin valoroasă pentru angajaţi. Mai ales când distanţa dintre locuinţa angajatului şi locul de muncă este foarte mare - ceea ce înseamnă că parcurgerea ei durează mai mult decât ar fi preferabil - decontarea transportului devine varianta cea mai bună de a reduce din disconfortul resimţit de angajat. Astfel, organizaţia care apelează la această tactică - indiferent de motivele pentru care o face - îşi garantează un plus de imagine pozitivă, deoarece arată că interesele angajaţilor sunt pe primul loc.

Existenţa unei camere de recreere la locul de muncă

Cine nu îşi doreşte pauze la locul de muncă în care să citească nişte pagini din cartea preferată sau să joace o repriză scurtă de tenis de masă? Când un angajat are parte de astfel de activităţi recreative, şansele ca părerea acestuia despre firma în care lucrează să fie una foarte bună sunt mari.

O organizaţie care arată că îi pasă de oamenii ei va fi mereu privită cu ochi buni de către aceştia şi de viitorii angajaţi. Ei vor şti că, de fapt, locul de muncă nu va însemna doar multe ore petrecute în faţa unui monitor sau analizând tabele şi statistici, dar şi pauze binemeritate de relaxare cu ceilalţi colegi, care pot fi petrecute într-o cameră de recreere special amenajată. Oricine şi-ar dori să lucreze într-un loc care oferă astfel de facilităţi, aşa că este un aspect pe care o companie care îşi doreşte o imagine bună ar putea să îl ia în considerare.

Astfel, pentru ca o corporaţie să îşi atingă obiectivele, dar în acelaşi timp, aceasta să ofere angajaţilor ei un mediu de lucru favorabil, este bine ca relaţia dintre cele două părţi să fie una strânsă, în care fiecare să fie apreciat pentru ceea ce oferă. Aplicarea unor astfel de măsuri poate fi foarte eficientă în a construi o imagine pozitivă a organizaţiei, în care confortul angajatului se numără printre priorităţi.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite