Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, valabil de joi dimineaţă până pe 3 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Galaţi, Dunărea a inundat faleza FOTO Adevărul
La Galaţi, Dunărea a inundat faleza FOTO Adevărul

Dunărea va fi sub avertizare de Cod portocaliu de inundaţii, de joi dimineaţă până pe 1 iunie, pe sectorul aval Calafat - Zimnicea, şi respectiv până pe 3 iunie, pe sectorul aval Călăraşi, avertizarea vizând nouă judeţe. Mai multe râuri mici din ţară au fost, până miercuri la prânz, sub Cod galben de inundaţii.

UPDATE De joi dimineaţă, ora 6.00 şi până pe 1 iunie, ora 6.00, va fi valabilă o avertizare de Cod portocaliu de inundaţii pentru Dunăre pe sectorul aval Calafat - Zimnicea (judeţele Dolj, Olt şi Teleorman).

În intervalul 29 mai, ora 06:00 – 03 iunie, ora 18:00 va fi valabilă o avertizare de Cod portocaliu de inundaţii emisă pentru Dunăre pe sectorul aval Călăraşi (judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Galaţi).

Totodată, de joi până pe 3 iunie, va fi cod galben pe Dunăre pe sectoarele: aval SHEN Porţile de Fier - Calafat (judeţele Mehedinţi şi Dolj) şi aval Zimnicea - Călăraşi (judeţele Giurgiu şi Călaraşi).

In intervalul 1 iunie, ora 6.00 - 3 iunie, ora 18.00, va fi de asemenea cod galben pe sectorul aval Calafat - Zimnicea (judeţele Dolj, Olt şi Teleorman).

harta inundatii

Restricţii de circulaţie din cauza Dunării

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) precizează că circulaţia maşinilor de peste 7,5 tone este interzisă pe DN 22 între Măcin şi Smârdan, din cauza creşterii cotelor apelor Dunării.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită pe sectorul cuprins între km 87+950 - km 98+219 şi semnalizarea rutieră temporară.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet: www.cnadnr.ro.

Şi alte râuri din ţară au fost sub avertizări de inundaţii

Până miercuri la ora 14.00 a fost valabilă o avertizare de Cod galben de inundaţii emisă pentru râurile din bazinele superioare Bega, Crişul Negru şi Arieş se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri, care ar putea duce la depăşirea cotelor de atenţie.

Marţi, hidrologii au emis atenţionare de cod galben pentru mai multe râuri mici din judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava şi Botoşani. Potrivit specialiştilor, erau posibile depăşiri ale cotelor de atenţie semnalându-se şi în Bihor, Cluj şi Sălaj, potrivit unor atenţionări ale Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Debitul Dunării a "sărit" de 13.900 mc/sec. Autorităţile din Galaţi sunt în alertă deoarece a fost depăşită cota de inundaţie

Vârful viiturii este anunţat pentru miercuri, dar este posibil ca nivelul să crească şi în zilele următoare. Până atunci, însă, apele fluviului au invadat Şantierul Naval Damen şi s-au revărsat şi pe Faleza Inferioară.

Avertizări de Cod galben de ploi emis pentru mai multe judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări Cod galben de furtuni de scurtă durată, valabile pentru mai multe judeţe din ţară. Specialiştii au anunţat vânt, grindină, dar şi averse ce pot acumula, izolat, 30 de litri pe metru pătrat. De asemenea, în cursul zilei au fost emise mai multe avertizări de Cod portocaliu de inundaţii care, între timp, au expirat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite