Cea mai rece noapte de vară: duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc erau 0,9 grade Celsius. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Miercurea Ciuc a fost Înregistrată cea mai scăzută temperatură dintr-o zonă locuită FOTO Shutterstock
La Miercurea Ciuc a fost Înregistrată cea mai scăzută temperatură dintr-o zonă locuită FOTO Shutterstock

Temperatura de 0,9 grade Celsius a fost înregistrată, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută consemnată în această vară în zonele locuite din ţară. Cu toate acestea, cel mai frig a fost pe Vârful Omu, unde minima a fost de 0,4 grade Celsius.

Staţia Meteo Miercurea Ciuc a înregistrat minima de 0,9 grade Celsius  la ora 4.30, dar temperaturi foarte scăzute pentru luna iulie au fost consemnate de meteorologi în toate localităţile din judeţul Harghita.

„Cel mai frig în ţară, vorbind de zonele locuite, a fost la Miercurea Ciuc: 0,9 grade Celsius. În acelaşi judeţ am avut astăzi (duminică - n.r.) de dimineaţă 1,4 grade Celsius la Joseni, 1,8 grade Celsius la Topliţa, cea mai ridicată minimă, de 6,7 grade Celsius, fiind înregistrată la Odorheiu Secuiesc. Comparând valorile minime din Harghita, putem observa că la Miercurea Ciuc a fost mai frig decât în zona montană a judeţului, la Vârful Bucin fiind înregistrată o minimă de 3,5 grade Celsius”, a declarat meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că temperatura măsurată, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc este foarte apropiată de minima absolută a lunii iulie în judeţul Harghita, de zero grade Celsius, înregistrată în mai mulţi ani, începând din 1962 şi până în 2010.

Meteorologul Nicolae Rusan a spus că dimineaţa zilei de duminică a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între 0,9 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi 12,3 grade Celsius la Târnăveni, în judeţul Mureş. De altfel, în Mureş cea mai scăzută temperatură, de 6,3 grade Celsius, s-a înregistrat la Batoş.

În judeţul Sibiu, minimele au variat, în zonele locuite, între 9 grade Celsius, în municipiul Sibiu, şi 10,7 grade Celsius, la Boiţa, în vreme ce în zona montană minimele dimineţii au fost de 1,5 grade Celsius la Bâlea şi 8,2 grade la Păltiniş.

În judeţul Braşov, cel mai frig, 7,5 grade Celsius, a fost în localitatea Făgăraş, cel mai cald, 8,2 grade Celsius, în municipiul Braşov, iar la Vârful Omu au fost 0,4 grade Celsius.

În judeţul Alba, temperaturile minime au fost cuprinse între 6,7 grade Celsius la Câmpeni şi 9 grade la Blaj, iar în zona montană a judeţului, la Roşia Montană, cea mai mică valoare termică a zilei a fost de 11 grade Celsius.

În judeţul Covasna, cel mai frig, 4,2 grade Celsius, a fost la Întorsura Buzăului, iar cel mai cald, 6,1 grade Celsius, la Baraolt.

Cum va fi vremea la începutul săptămânii viitoare

Săptămâna viitoare va debuta cu temperaturi în scădere în vestul, centrul şi nordul ţării. Pe arii extinse în Maramureş, Transilvania şi la munte, local în Moldova, Crişana şi Banat vor fi posibile averse de scurtă durată.

În restul regiunilor va fi cald, însă spre seară sunt şanse se precipitaţii. 

Maximele de luni se vor încadra între 20 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi 33 de grade în Oltenia şi Muntenia.

În Capitală vremea va fi frumoasă, maximele zilei urcând până la 32 de grade. Seara, însă, ar putea apărea precipitaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite