Câţi angajaţi din Sănătate s-au vaccinat împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

88,5% dintre lucrătorii din domeniul sănătăţii, atât din sistemul public, cât şi din cel privat, s-au vaccinat anti-COVID-19. Nu este vorba doar despre medici, ci şi de oamenii de pe ambulanţă, personalul implicat în campania de vaccinare şi farmacişti, conform datelor transmise de CNCAV. În ceea ce priveşte spitalele din ţară, există surprize plăcute în Cluj şi Timişoara, dar şi neplăcute la Spitalul Universitar din Bucureşti.

322.083 de angajaţi din domeniul sănătăţii şi social s-au vaccinat, dintre care 311.369 cu ambele doze, arată datele transmise de CNCAV la solicitarea HotNews.ro. Un procent de 88,5% din total:

Conform raportului, spitalele unde o mare parte din angajaţi s-au vaccinat sunt Spitalul Judeţean Cluj, Spitalul Bagdsar Arseni din Bucureşti şi Spitalul Judeţean Timişoara. În schimb, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, mai puţin de jumătate dintre angajaţi s-au imunizat împotriva virusului.

Spitalul Judeţean Cluj

Acest spital are cel mai mare procent (85%) de angajaţi vaccinaţi dintre spitalele prezentate în raport şi consultate de HotNews.ro. 

Spitalul Judeţean Cluj are în total 3.392 de angajaţi, dintre care 2.873 s-au vaccinat.

Dintre cei vaccinaţi, 1.075 sunt medici, cărora li se adaugă 266 de medici rezidenţi, 830 sunt asistente medicale, 388 personal medical auxiliar, 14 alt personal medical, iar 300 personal nemedical.

Spitalul de urgenţă Bogdasar-Arseni din Bucureşti

Într-o situaţie similară este şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Capitală.

Aproximativ 83% dintre angajaţii Spitalului de Urgenţă Bagdasar Arseni s-au vaccinat, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Florin Bica.

Spitalul Judeţean Timişoara: „Majoritatea celor nevaccinaţi au trecut prin boală”

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” din Timişoara are şi el un procent mare de angajaţi vaccinaţi: 88% dintre medici şi 78% din numărul total de 4.600 de angajaţi, personal medical şi nemedical, s-a imunizat, a declarat pentru HotNews.ro medicul Raul Pătraşcu, managerul unităţii medicale.

„În general, nu am avut refuzuri de vaccinare de la angajaţi care nu au trecut prin boală. Majoritatea celor încă nevaccinaţi sunt persoane care au trecut prin boală", subliniază managerul Raul Pătraşcu.

„Cu tot cu rezidenţi, avem în total aproximativ 1.000 de medici, dintre care 858 s-au vaccinat şi 238 au trecut prin boală. Practic, cei care sunt nevaccinaţi au trecut recent prin boală şi au intenţia să se vaccineze atunci când nivelul de anticorpi va scădea. De altfel, noi şi monitorizăm nivelul de anticorpi. Cam aceeaşi proporţie, puţin descrecătoare, în funcţie de numărul de persoane care au trecut prin boală, se păstrează şi la asistente şi la infirmiere", a explicat medicul Raul Pătraşcu.

Spitalul Universitar din Bucureşti

Dintre spitalele consultate de jurnaliştii de la HotNews, acesta are cel mai mic procentaj de angajaţi vaccinaţi. 

La Spitalul Universitar, 1.647 de persoane s-au imunizat cu ambele doze împotriva virusului, după: 482 de medici, 591 de asistente medicale, 327 de angajaţi ce reprezintă personal medical auxiliar, 67 alt personal medical, 180 personal nemedical, conform datelor comunicate de reprezentanţii spitalului.

Numărul total al salariaţilor (inclusiv medici rezidenti) Spitalului Universitar în luna aprilie a fost de 4.079. Astfel, doar aproximativ 40% dintre angajaţii Spitalului Universitar sunt vaccinaţi până în acest moment.

Institutul Oncologic Bucureşti - puţin peste jumătate

Puţin peste jumătate dintre angajaţii Institutului Oncologic din Bucureşti s-au vaccinat.

476 de angajaţi s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu ambele doze dintr-un total de 938 de salariaţi la Institutul Oncologic din Bucureşti, arată datele transmise de conducerea unităţii sanitare

Spitalul de copii „Marie Curie” din Bucureşti

Aproape 52% dintre angajaţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie din Bucureşti, unul dintre cele mai mari spitale pentru copii din ţară, s-au vaccinat.

Reprezentanţii spitalului au precizat că procentul este reprezintat de angajaţii vaccinaţi în mod organizat în cadrul campaniei de vaccinare din spital, în lunile ianuarie şi februarie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite