Cât costă casa OZN ridicată de un român la preț mai mic ca o garsonieră. „Credea că e defectă centrala și merge non stop, așa cald era”

0
Publicat:

Într-o perioadă în care prețurile de pe piața imobiliară ating cote inimaginabile, un român a găsit soluția unei case care seamănă cu cele din filmele SF, dar care costă mai puțin ca o garsonieră. În plus, casa îi va permite proprietarului să facă economii pe timp de iarnă.

image

Un român și-a prezentat pe internet noua casă construită într-un stil aparte, ce aduce cu cele din filmele SF sau cu un iglu. O soluție originală, ecologică și cu un aspect inedit. El a postat o imagine însoțită de câteva rânduri, pe un grup de Facebook, iar reacțiile oamenilor au fost prompte.

„Salut comunitate frumoasă! În cele din urmă m-am hotărât să adaug și eu un post în grup: că mulți dintre voi, și eu mi-am dorit 'casa visurilor' la țară, iar după multe calcule și câteva nopți nedormite, am decis în cele din urmă să mi-o construiesc eu însumi”, și-a început el postarea.

În continuare, el a arătat cum și-a construit imobilul și a explicat ce pași a făcut până acum, oferind și un reper asupra prețului.

„În fotografie vedeți un dom geodezic «la roșu», ceea ce înseamnă structura de lemn + astereala. Pasul următor este adăugarea geamurilor triunghiulare, finalizarea turnului și apoi izolația externă a casei prin acoperirea cu șindrilă bituminoasă. Dimensiunile construcției sînt de 50 de metri pătrați amprenta la sol cu posibilitatea adăugării unor 28 de metri reali la etaj, datorită înălțimii aferente structurii, care este de 4.78 m, fără a lua în calcul turnul. Costurile casei pentru 50 de metri plus se situează în jur la 20-25 de mii de euro, depinzând bineînțeles de materialele alese. Sper să va inspire și postarea mea, așa cum mulți dintre voi m-ați inspirat la rândul vostru pe mine prin experiențele împărtășite. Sănătate și mai ales pace, liniște și sănătate să avem, că restul le-om face noi!”, a încheiat el.

Postarea sa a devenit în scurt timp virală, iar sute de oameni au comentat, fiecare cu ideile și cu observațiile sale, însă cei mai mulți l-au lăudat pe noul proprietar.

Ce spun românii

Înțeleg că există niște avantaje, printre care încălzirea cu vreo 20% mai eficientă. Felicitări pentru proiect! Aici pe grup nu este despre «tradiție», fiindcă nu se intitulează «mutat la sat în case tradiționale». Este despre viața la țară, așa cum și-o gândește fiecare. Sunt curios și eu de construcția finalizată și concluziile trase, sper să reveniți cu o postare atunci”, a scris cineva.

„În Spania sunt cursuri pentru astfel de casă”, a adăugat altul.

„De ce nu? O construcție futuristică, dar inspirată din alte culturi ale lumii. Ea mă duce cu gândul la iglu, la cortul mongol, la casele oamenilor de știință din Antarctica și a triburilor din Canada sau Africa...Un omagiu al diversității și al împlinirii viselor oamenilor îndrăzneți și vizionari”, l-a completat alt internaut.

„Făcută bine și corect, e rezistentă la vânt și mai ales la cutremure. Trebuie hidroizolată foarte bine, neavând acoperiș normal...”, a observat altcineva.

Alții au povestit că și-au construit case asemănătoare, iar cineva l-a sfătuit să investească într-o izolație de calitate: „Dar aveți numai de câștigat cu o izolație bună foarte bună, recuperați la încălzire, așa a făcut și ginerele, a pus accent pe izolație care costă cam mult, dar în 22 noiembrie 2022 încă nu au dat drumul la căldură, și credeți-mă sunt în tricou în casă, ginerele credea că e ceva defect la centrală și a venit un specialist să vădă dacă nu e pornită, și nu. Asta e o izolație foarte bună, să nu vă pară rău.

„Și eu am un vis asemănător”

Și eu am un vis asemănător... de mult timp. Sunt fericită pentru cei ce reușesc să-și îndeplindească visurile, felicitări, chiar aș dori să văd cum merg lucrările în continuare”, a spus o doamnă.

„Bună seara! Avem și noi o construcție în același model, un pic mai avansată, tot la sat”, i-a scris altcineva.

„Și acum (67 de ani) mi-aș construi așa ceva, să am bani, bineînțeles. Mie îmi plac și căsuțele în copaci”, a mărturisit un alt membru al grupului.

Interesant. Felicitări! Așteptăm mai multe poze. Am văzut unul asemănător acum vreo 30 de ani în Arizona USA…. am fost foarte plăcut surprinsă! Pe lângă arhitectură, proprietarul încerca să facă totul ecologic. Mi-a plăcut ideea. Mult succes!”, a observat altul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite