Vă place să vă așezați cu o carte bună sau să dați scroll pe TikTok când ajungeți la toaletă? Problemele medicale la care vă expuneți

0
Publicat:

Multă lume suferă de hemoroizi, însă aceştia devin cu adevărat problematici în momentul în care se umflă foarte mult, cauzează mâncărimi sau dureri şi sângerează.

Cei care zăbovesc mai mult la toaletă sunt predispuși la hemoroizi FOTO: Arhivă
Cei care zăbovesc mai mult la toaletă sunt predispuși la hemoroizi FOTO: Arhivă

Dacă nu ați avut niciodată hemoroizi, sunteți foarte norocos. Dacă ați avut, sunteți prea familiarizați cu disconfortul extrem pe care îl provoacă această afecțiune digestivă specială.

Caracterizați prin durere, mâncărime, iritație și uneori sângerare în regiunea anală, hemoroizii sunt vene umflate la nivelul anusului și rectului inferior. Și nimeni nu vrea să aibă de-a face cu ei.

Dacă vă place să vă așezați cu o carte bună sau să dați scroll pe TikTok când ajungeți la toaletă, avem vești pentru dumneavoastră: Acest timp sacru te poate face mai predispus la hemoroizi, scrie huffpost.com.

This 1 Toilet Habit Makes You More Prone To Hemorrhoids — And You're Probably Doing It

„Hemoroizii sunt vase de sânge congestionate în partea inferioară a rectului și anusului. Deși toată lumea are aceste vase de sânge, ele devin simptomatice doar atunci când se măresc sau se inflamează, ceea ce poate apărea din cauza mai multor factori”, a declarat Dr. David L Schwarzbaum, gastroenterolog, pentru HuffPost. „O cauză frecventă se datorează șederii pe toaletă pentru o perioadă îndelungată. Acest lucru se datorează faptului că atunci când fundul cuiva se află în spațiul scaunului de toaletă, sângele se va acumula în punctul cel mai de jos și va provoca o presiune crescută în vasele de sânge din anus, ceea ce duce la hemoroizi.”

Dr. Prasun Shah, gastroenterolog la Memorial Hermann, a adăugat că atunci când stați prea mult timp pe scaun, gravitația lucrează împotriva dumneavoastră, ducând la o circulație deficitară.

„Statul pe scaun pentru o perioadă îndelungată poate afecta fluxul sanguin către și dinspre zona rectală, ducând la acumularea sângelui în vene și provocând umflarea acestora”, a spus el.

În timp ce statul prelungit în șezut poate provoca hemoroizi, prea multă încordare în timpul unei mișcări intestinale poate, de asemenea - deci acesta nu este un mod ideal de a încerca să vă reduceți timpul petrecut la toaletă.

„Încercarea de a „împinge” o mișcare intestinală crește, de asemenea, presiunea în vasele de sânge anorectale și este o altă cauză comună a hemoroizilor”, a spus Schwarzbaum. „Îmi sfătuiesc adesea pacienții ca, atunci când simt nevoia de a defeca, să meargă la toaletă, să evite să se forțeze și, dacă nu se pot ușura în acel moment, atunci să se ridice și să încerce din nou la o oră ulterioară, atunci când au din nou o nevoie.”

Care este timpul ideal pentru a sta pe toaletă?

„În general, aș recomanda să încercați să limitați scaunele la cel mult 10-15 minute pentru a reduce riscul de hemoroizi”, a spus Schwarzbaum. „De asemenea, îi sfătuiesc să evite derularea pe telefoane sau cititul pentru perioade prelungite pe toaletă. Dacă aveți nevoie de o pauză de la restul lumii, așezați-vă deasupra scaunului de toaletă.”

Alte sfaturi pentru prevenirea hemoroizilor

Dacă vă gândiți „Stați puțin, eu nu stau pe toaletă perioade lungi de timp și totuși am hemoroizi”, nu vă faceți griji - obiceiul de a sta mult timp pe scaun nu este singura cauză a hemoroizilor.

„Cea mai bună modalitate de a evita hemoroizii este să beți multe lichide, să aveți o dietă bogată în fibre, să faceți mișcare și să evitați încordarea excesivă în timpul scaunului. Acest lucru include în timpul sarcinii, o cauză principală a hemoroizilor”, a declarat Dr. George Pavlou, gastroenterolog la Gastroenterology Associates of New Jersey.

Schwarzbaum a reluat această afirmație, menționând că prevenirea constipației este, de asemenea, esențială pentru prevenirea hemoroizilor.

„Acest lucru începe cu o dietă sănătoasă și, cel mai important, 25-30 de grame de fibre pe zi și hidratare adecvată”, a spus el. „Dacă acest lucru nu este suficient, poate fi necesar să se utilizeze înmuiere a scaunelor sau laxative. În plus, așa cum am menționat mai devreme, evitarea perioadelor prelungite de ședere pe toaletă și exercițiile fizice regulate s-au dovedit, de asemenea, a preveni hemoroizii.”

Shah a sugerat, de asemenea, să nu întârziați mișcările intestinale, dacă este posibil.

„Ținând-o în poate face scaunul mai uscat și mai greu de trecut”, a spus el. „De asemenea, ar trebui să vă străduiți să mențineți zona anală curată pentru a preveni iritarea. Folosiți șervețele umede sau apă în loc de hârtie igienică uscată, dacă este necesar. Atunci când stați pe toaletă, folosiți un taburet de picioare pentru a vă ridica ușor picioarele. Acest lucru poate ajuta la obținerea unei poziții mai naturale de ghemuire, facilitând trecerea scaunului fără efort.”

Hemoroizii nu sunt distractivi și, în unele cazuri, sunt pur și simplu inevitabili (întrebați orice persoană care a fost vreodată însărcinată despre asta). Dar, cu modificările corecte ale stilului de viață și cu puțin mai puțin timp petrecut pe toaletă răsfoind poveștile de pe Instagram, este posibil să le faceți să apară mai rar.

Dacă vă confruntați cu un hemoroid sau aveți hemoroizi cronici, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră, astfel încât acesta să vă poată ajuta să aflați cauza principală și să vă ofere un plan de tratament și de prevenire potrivit pentru dumneavoastră.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite