Secţia de oncologie de la Spitalul Clinic de Copii Braşov are nevoie urgent de renovare şi modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia de oncologie a Spitalului Clinic de Copii Braşov. FOTO: Asociaţia Dăruieşte Viaţă
Secţia de oncologie a Spitalului Clinic de Copii Braşov. FOTO: Asociaţia Dăruieşte Viaţă

Implicarea socială a vedetelor în campaniile derulate de Asociaţia Dăruieşte Viaţă are un rol extrem de important în strângerea fondurilor necesare pentru renovarea unor secţii oncologice din spitalele din România.

Recent, ambasadorii Asociaţiei Dăruieşte Viaţă - Alex Dima, Elena Lasconi, Cătălina Grama (Jojo) şi Paul Ipate -  au gătit pentru oamenii de afaceri din Braşov şi au vorbit despre importanţa implicării sociale în dotarea centrelor oncologice, dar şi despre schimbarea pe care o pot genera companiile prin participarea la proiectele asociaţiei.

Cei prezenţi au aflat că investiţia în Bursa de fericire, platforma de strângere de fonduri a asociaţiei, se măsoară în vieţi salvate.

Copiii bolnavi de cancer au în primul rând nevoie de saloane cu toalete, pentru că igiena în această boală poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

elena lasconi alex dima catalina grama paul ipate

Cătălina Grama a venit însoţită de fiul ei, Achim, în vârstă de patru ani, cel mai tânăr susţinător al cauzei Dăruieşte Viaţă. Ea a povestit despre experienta pe care a avut-o pe secţia de oncologie pediatrică dintr-un mare spital din Bucureşti, unde la aproximativ 40 de copii exista o singură toaletă.

“M-a răvăşit întâlnirea pe care am avut-o cu copiii bolnavi. Şi eu sunt mamă şi nu e nimic mai dureros pe lume decât să vezi un copil în suferinţă. Mi-a fost foarte greu să mă desprind de ei. Aceşti copii au nevoie de toată susţinerea noastră”, a declarat Jojo.

Evenimentul desfăşurat la Braşov a fost încărcat emoţional, experienţele triste trăite şi povestite de cei prezenţi generând însă dorinţa de implicare, pentru că oamenii de afaceri braşoveni au înţeles cum îmbunătăţirea condiţiilor din spitale depinde în mod direct şi de ei.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă îşi propune să renoveze şi doteze Secţiile de Pediatrie II şi III de la Spitalul Clinic de Copii Braşov.

În prezent, saloanele din secţia de oncologie a Spitalului de Copii Braşov nu dispun de grupuri sanitare proprii, de un sistem de monitorizare a cazurilor grave internate şi nici nu există un circuit care să permită tratamentul conform normelor medicale, izolarea pacientului oncologic şi a celui cu fibroză pulmonară.

În imaginea de mai jos se poate vedea cum arată în prezent secţia de oncologie şi cum îşi doresc reprezentanţii asociaţiei să o transforme.

sectie cancer
“Facilitatea de 20% este puţin folosită. Multe firme lasă aceşti bani statului şi nu stiu ce se întâmplă mai departe cu ei. Noi vă propunem un lucru foarte concret – condiţii decente în secţia de oncologie la Spitalul Clinic de Copii din Braşov. Proiectele deja implementate de noi la spitale importante din Bucureşti şi Timişoara ne stau mărturie că lucrurile se pot schimba”, a declarat Oana Gheorghiu, vicepreşedinta asociaţiei Dăruieşte Viaţă.
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite