Prima capsulă pe bază de anghinare de Laon. De 6 ori mai concentrată şi de 3 ori mai ieftină! (P)
0
Deşi în bucătăria noastră tradiţională nu suntem obişnuiţi să folosim, în mod frecvent, anghinarea, se pare că peste tot, la TV sau pe internet, suntem invadaţi de această legumă cu infăţisare ciudată.
Dintre varietăţile sale, una, în special, pare să fie răsfăţata atenţiei media: anghinarea de Laon, mai bine cunoscută sub denumirea în limba spaniolă Alcachofa de Laon.
Curioasă sau poate sceptică, am început să fac un mic research despre această plantă. Spre uimirea mea, am aflat că anghinarea este cunoscută înca din antichitate pentru virtuţile sale digestive şi diuretice, că grecii şi romanii o utilizau după ospeţele lor bogate, iar longevitatea lui Ludovic al XIV lea, bolnav de tânăr de diabet şi guta, în condiţiile în care durata media de viaţă era de aproximativ 40 ani, a fost atribuită tocmai faptului că mânca anghinare, fără moderaţie (monarhul a trait până la 77 ani).
Aveam să îmi dau seama că anghinarea este o adevarată legumă „minune”.
Am mers cu această mica investigaţie şi mai profund, aflând astfel că anghinarea a făcut obiectul a numeroase studii ştiintifice, cele mai cunoscute fiind cele realizate de Ocean Mist şi Cochrane Collaboration. Aceştia au izolat cele 5 componente principale ale anghinarei: cinarina, polifenolii, inulina, niacina şi luteolina.
Proprietatile acestor componente vorbesc de la sine: detoxifică organismul, împiedica retenţia de apă în ţesuturi, îmbunatesc funcţionarea vezicii, stimulează digestia şi...cireaşa de pe tort, ne ajută să scăpăm de kilogramele in plus.
Testele desfăşurate în laborator au arătat că polifenolii din anghinare descompun şi distrug celulele grase şi reactivează metabolismul lent, actiunea acestora fiind susţinută de celelalte componente, care neutralizează zaharurile.
Însa anghinarea are şi inconveniente – este scumpă, presupune un proces laborios de curăţare şi gătire şi nu place tuturor. Oricât de mult ne-am dori să slăbim, parcă nu suntem dispuşi să mâncăm în fiecare zi urzici, spanac sau, în acest caz, anghinare. De aceea am fost mai mult decat bucuroasă sa descopar că, mai multe laboratoare au avut ideea de a concentra acest extract de anghinare sub forma lichidă sau de capsule.
Aşa a apărut dilema...ce produs este mai bun: cel sub forma de lichid de băut sau cel încapsulat?
Multe societati inundă ecranul televizorului cu spoturi publicitare, ce laudă virtutile de slăbire ale unor mici flacoane de lichid pe baza de anghinare de Laon. Însa, aveam să descopar ca acestea au 3 inconveniente majore: sunt foarte scumpe (in general costa 199 lei 14 flacoane pentru 14 zile), gustul şi mirosul conţinutului acestor flacoane este foarte neplacut, greu de suportat şi sunt slab concentrate.
În comparaţie, capsulele cu anghinare rezolvă toate aceste probleme, deoarece:
1. preţul este de 3 ori mai mic.
2. concentraţia de anghinare este de 6 ori mai mare.
3. fiind capsule, nu au nici un gust neplacut.
In consecinţă, un raport calitate-preţ de 18 ori mai bun!
Ştiu ca sunteţi curiosi să aflaţi cum se numesc aceste capsule, mai ales acum când ne dorim să arătăm cât mai bine pe plajă. Aflaţi că numele lor este Alcachofa Forte 6 şi că de-abia s-au lansat pe piaţa româneasca. De aceea, acordă un preţ atât de bun pentru o asemenea concentraţie de anghinare şi, în plus, oferă gratuit un aparat electronic de măsurare a masei grase prin impedanţă, astfel încât să puteţi verifica, zi de zi, că pierdeţi din grasime şi nu din masa musculară.
Această ofertă este, însa, limitată doar la luna septembrie 2012, aşadar nu întarziati şi beneficiati de acestă ofertă promoţională pe site-ul oficial Alcachofa Forte 6.