Oficial OMS: Următoarea variantă va fi mai contagioasă decât Omicron. Marea întrebare este dacă infecţia va fi mai gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test covid - coronavirus / FOTO Shutterstock
Test covid - coronavirus / FOTO Shutterstock

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au vorbit despre următoarea variantă a virusului SARS-CoV-2 care va fi mai contagioasă decât Omicron.

Peste 21 de milioane de cazuri de COVID au fost raportate către OMS în cursul săptămânii trecute, stabilind un nou record mondial de cazuri săptămânale ca urmare a răspândirii Omicron, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe canalele de socializare ale organismului ONU, arată Digi24.

„Următoarea variantă îngrijorătoare va fi mai abilă, iar ceea ce vrem să spunem prin aceasta este că va fi mai transmisibilă, deoarece va trebui să depăşească varianta care circulă în prezent", a spus Van Kerkhove.

„Marea întrebare este dacă viitoarele variante vor fi sau nu mai grave", a adăugat ea.

Ea a avertizat că teoriile conform cărora virusul va continua să se transforme în tulpini mai blânde sunt fără fundament.

„Nu există nicio garanţie în acest sens. Sperăm că aşa va fi, dar nu există nicio garanţie în acest sens şi nu putem miza pe acest lucru", a spus ea.

Mai mult, următoarea variantă a COVID ar putea, de asemenea, să eludeze protecţia oferită de vaccin.

Nivelul de risc asociat variantei Omicron a noului coronavirus este în continuare foarte ridicat, a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în raportul său săptămânal, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a stabilit un nou record săptămâna trecută.

Vă recomandăm şi: 

Spitalului Witting din Capitală a blocat internările la chirurgie generală şi medicină internă din cauza unui focar de COVID-19

Pfizer lansează un studiu clinic al unui vaccin împotriva variantei Omicron a SARS-CoV-2, pe 1.420 de persoane

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite