Eşti trecut de 40 de ani şi ea mult mai tânără? Care mai sunt şansele obţinerii unei sarcini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declinul fertilităţii masculine intervine după vârsta de 40 de ani
Declinul fertilităţii masculine intervine după vârsta de 40 de ani

Deşi se discută mai ales despre declinul fetilităţii unei femei pe măsură ce anii acesteia se adună, şi bărbaţii au, de asemenea, un ceas biologic care încetineşte după vârsta de 40 de ani.

Cercetările arată că la bărbaţii cu vârsta peste 40 de ani, cantitatea şi calitatea spermei îşi încep declinul şi există un risc crescut de deteriorare a ADN-ului. La rândul său, acesta creşte riscul ca bebeluşul să se nascu cu malformaţii, avertizează dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie.

În „Cartea sănătăţii femeii“ aceasta afirmă că rata apriţiei unei sarcini se diminuează odată cu creşterea vârstei bărbatului, fertilitatea fiind în declin, independent de vârsta partenerei. Astfel, pentru un bărbat de 50 de ani sunt şanse de doar 25% de a concepe un copil, în primul an,în comparaţie cu şanse de 78,4% la bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani.

Vestea bună ar fi că prin schimbarea dietei şi a stilului de viaţă partenerul poate reduce nivelul crescut al defectelor ADN ale spermatozoizilor.

Este foarte important pentru el să elimine alcoolul şi fumatul, să facă băi călduţe şi nu fierbinţi şi să evite sauna. În plus, ar trebui să se ferească de aditivi, conservanţi şi îndulcitori artificiali din alimente, mai ales dacă are vârsta peste 35 de ani.

Un alt factor al apariţiei defectelor ADN este masa corporală. Atunci când indicele de masă corporală este peste 25, incidenţa „fragmentării“ ADN-ului spermatozoizilor creşte. Aceasta devine o problemă şi mai mare când indicele trece de 30. Soluţiile sunt o dietă strictă şi exerciţii fizice regulate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite