Dr. Andreas Vythoulkas, Genesis Athens: „Dacă după un an de contact neprotejat nu apare sarcina, cuplul trebuie să apeleze la un specialist“
0Genesis Athens, cel mai mare centru de excelenţă în infertilitate din sud-estul Europei, a fost lansat în România în 2016. S-a impus pe piaţa din Romania destul de repede, căştigându-şi statutul de cel mai mare centru de fertilizări în vitro după numărul de embriotransferuri realizate.
„Din datele pe care le avem, este cel mai mare centru de tratare a infertilităţii din sud estul Europei, iar obiectivul nostru este să acoperim o gamă largă de servicii medicale corelate cu infertilitatea. În centru găsiţi soluţii pentru orice problememă de sănătate a unei femei. Dacă înainte cuplurile plecau în ţările vecine să se trateze, acum nu mai pleacă şi chiar vin străini aici, fiind un centru de referinţă“, spune Andreas Vythoulkas, directorul medical al clinicii Genesis Athens.
Specialistul subliniază importanţa conştientizării problemelor de infertilitate şi recomandă apelarea la un specialist care să ofere cuplului soluţiile cele mai potrivite.
„Încerc să explic tuturor că la peste 95% din cuplurile care nu au putut să obţină o sarcină pe care naturală, există soluţii. O sugestie pentru femeile tinere ar fi să nu amâne foarte multe aducerea pe lume a unui copil, să facă acest pas până la 30 de ani. Dacă după un an de contact neprotejat nu apare sarcina, este cazul să apeleze la un specialist. Dacă aşteptăm minuni, fără să facem nimic este o abordare greşită. Infertilitatea se tratează, doar trebuie să găsim putere şi răbdare să continuăm, iar rezultatul va veni.“, explică Andreas Vythoulkas.
Deschiderea clinicii Genesis Athens, la Spitalul Monza, a fost făcută în prezenţa mai multor personalităţi din lumea medicală
Întrebat dacă există un cuplu de a cărui poveste să fie mai ataşat, directorul medical al clinicii Genesis Athens spune că fiecare cuplu tratat în clinică este la fel de important, mai ales dacă succesul aducerii pe lume a unui bebeluş a venit după 13 - 14 fertilizări in vitro.
„Fiecare cuplu are o poveste în spate, de multe ori cu suferinţă, supărări, depresii. Atunci când ai o pacientă care a făcut 13 sau 14 fertilizări în vitro şi încă continuă, iar până la urmă ajunge cu ajutorul lui Dumnezeu să aibă copilul dorit, nu poţi să nu te emoţionezi“, mai spune Vythoulkas.