Ce beneficii are drenajul limfatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin această tehnică, se stimulează activitatea sistemului imunitar şicirculaţia sângelui la nivelul mâinilor şi al picioarelor şi se previne apariţia obezităţii.

Un rol important al sistemului limfatic este acela de a curăţa organismul de toxine şi de deşeuri metabolice. De asemenea, limfa este ca un filtru al ţesuturilor: cu ajutorul globulelor albe, localizate în ganglionii limfatici, ea distruge toxinele acumulate în organism (care provin din arderea hranei). Limfa asigură transportul limfocitelor, anticorpilor şi nutrienţilor spre celule, apoi elimină toxinele din organism.

Sedentarismul, un duşman al sistemului limfatic

Specialiştii apreciază că sedentarismul îngreunează circulaţia limfei. Fără mişcare, muşchii se atrofiază, iar caloriile nearse se depun sub forma nedoritelor „aripioare” pe coapse.

În plus, sistemul limfatic nu drenează suficient de bine, iar ţesutul cutanat, unde se adună depozitele de grăsime, reţine apa. Aşa apare celulita pe fese, coapse, şolduri şi pe abdomen.

Cum se face drenajul limfatic?

Terapia se face cu ajutorul unui procedeu simplu: preso-masajul, care acţionează asupra lanţului de ganglioni limfatici.

Practic, drenajul limfatic este o şedinţă de masaj, executat de un specialist sau cu ajutorul unui aparat de drenaj. Procedura contribuie la eliberarea limfei şi favorizează procesul de slăbit. Rezultate evidente apar după prima lună de tratament.

Este nevoie şi de dietă

Exerciţiile fizice şi tratamentele care se efectuează în saloanele de înfrumuseţare au ca obiectiv întărirea ţesutului conjunctiv, îmbunătăţirea circulaţiei şi absorbţia excesului de grăsime de sub piele.

Pentru rezultate cât mai bune, se recomandă asocierea drenajului limfatic cu o dietă săracă în grăsimi, sare şi în zahăr, cu masajul de tonifiere şi cu practicarea unei forme de mişcare.

Ce efecte are tratamentul?

image

Această tehnică aduce numeroase beneficii stării noastre de sănătate:
-  Întăreşte sistemul imunitar, prin stimularea ganglionilor limfatici să fabrice anticorpi
- Intensifică circulaţia limfei la nivel intercelular, reducând retenţia de lichid
- Antrenează eliminarea toxinelor care blochează procesele fiziologice
- Uşurează circulaţia acizilor graşi şi colesterolului în sânge
- Ajută la slăbit, acţionând asupra depunerilor de grăsime şi a celulitei
- Detoxifiază organismul
- Reduce edemele postraumatice şi postoperatorii rezultate din fracturi, entorse, insuficienţă venoasă, varice, ulcer varicos, astm, bronşită, hematoame, migrene
- Grăbeşte cicatrizarea rănilor, prin stimularea vaselor din zona afectată.

Riscurile unui drenaj defectuos

image

Şedinţele de drenaj limfatic sunt foarte importante în procesul de slăbire. Un drenaj limfatic efectuat de persoane necalificate, care nu cunosc manevrele unui masaj blând, poate avea urmări nedorite: încetineşte circulaţia sângelui, stimulează acumularea de grăsime, contribuie la pierderea elasticităţii ţesutului conjunctiv şi, în final, stimulează apariţia celulitei.

Contraindicaţii

Persoanele care au diverse boli de piele, epilepticii, cardiacii care au un stimulator cardiac, femeile însărcinate şi cele care sunt la ciclu, dar şi cei care au diverse implanturi în organism, nu au voie să apeleze la aceste forme de tratament. De asemenea, specialiştii nu recomandă mai mult de două şedinţe pe săptămână a câte 15 minute fiecare.

image

Specialistul nostru
Prof. Ovidiu Bucişcanu


cercetător ştiinţific în medicină alternativă
Fundaţia Aquarius


Drenajul limfatic poate avea contraindicaţii. De aceea, înainte de a apela la această procedură este recomandat să se consulte un medic. Astfel, se impune prudenţă în cazul persoanelor care suferă de astm bronşic, eczeme, insuficienţă cardiacă, tulburări tiroidiene, tumori maligne, tuberculoză, boli cardiovasculare, tromboză sau flebită.

 În cazul persoanelor sănătoase, drenajul limfatic este excelent pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar. În acelaşi timp, această procedură ajută la eliminarea toxinelor din organism şi a retenţiei de apă, fiind un aliat de încredere împotriva celulitei.

Bine  de  ştiut
Drenajul limfatic se face la circa 30 de minute după ce-ai mâncat

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite