„Alex”, asistentul virtual pentru monitorizarea astmului la copii și tineri. Este un proiect revoluționar în România

0
Publicat:

„Alex” este o aplicație mobilă, un asistent digital de sănătate, cu ajutorul căreia se va oferi o monitorizare continuă la distanță a astmului la copii și tineri. Este vorba despre un proiect revoluționar, implementat în România

Aplicația ALEX FOTO: FB
Aplicația ALEX FOTO: FB

Imaginat de un consorțiu academic elvețian, „Alex”, asistentul virtual pentru monitorizarea astmului, va fi validat printr-o cercetare în mai multe centre de pneumologie pediatrică din România. 

Anunțul a fost făcut de medicul primar pediatru la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu“ din București, pe pagina sa de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

„Alex” este o aplicație mobilă, un Asistent Digital de Sănătate, creată pentru a aduce o transformare pozitivă în viața tinerilor pacienți cu astm.

„Prin intermediul lui Alex, oferim monitorizare continuă la distanță a bolii, evaluare obiectivă a aderenței la medicație și reducem povara supravegherii bolii”, susțin creatorii aplicației.

Proiectul „Alex” este finanțat de prestigiosul institut BRCCH - Basel Research Centre for Child Health.

„Misiunea noastră? Revoluționarea modului în care tratăm astmul la copii prin tehnologie și inovație! Cu < Alex>, creăm o aplicație mobilă -un Asistent Digital de Sănătate pentru tinerii pacienți cu astm. Vrem să le oferim monitorizare la distanță, aderență la tratament și să le ușurăm povara gestionării bolii. Dar nu ne oprim aici! Implementând acest proiect în România, pregătind terenul pentru o schimbare globală în îngrijirea astmului pediatric. Validând < Alex>,  în țara noastră, deschidem drumul către soluții inovatoare care vor îmbunătăți viețile copiilor astmatici din întreaga lume”, a transmis echipa de cercetare a proiectului, pe Facebook. 

Echipa de  parteneri din România care face posibil proiectul ALEX BRCCH este formată din: Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", București; Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu" (INSMC), București; Universitatea Carol Davila; Centrul de Cercetare și Inovare în Medicina Personalizată a Bolilor Respiratorii (CCIMPBR); Universitatea de Medicină Victor Babeș, din Timișoara; Compartimentul de Pneumologie Pediatrică, Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență, Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara; Clinica Pediatrie III din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca; Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu", Cluj-Napoca; Spitalul Județean de Urgență, Suceava și Centru Național de Alergie și Astm "Theramed Healthcare", Brașov.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite